A szibériai Novokuznyeck állatkert

Tánctehetségnek bizonyult Szonya a rózsás kakadu

Tánctehetségnek bizonyult Szonya, a szibériai Novokuznyeck miniállatkertjének új lakója.

2012.10.07 20:04MTI

A különleges képességű rózsás kakadu egyelőre csak akkor perdül táncra, ha olyasvalaki van a közelében, akit már megszokott. Elsősorban az állatkert munkatársai előtt produkálja magát.

"Amikor Szonya meghallja a zenét, akkor a kis kalitkájában táncol és fütyül. Ráadásul az orosz előadók ritmusos zenéjét részesíti előnyben" - számoltak be új szerzeményükről a novokuznyecki állatkert munkatársai.

A négyéves rózsás kakadu lassacskán megszokja új helyét. Megengedi, hogy megsimogassák, sőt megbarátkozott Petyával, az emberi beszéd utánzására is képes papagájjal, akinek nincs ellenére a társalgás.

A szibériai miniállatkert szakemberei szerint Szonyának még legalább két hétre van szüksége, hogy legyőzze félénkségét, és olyan szabadon viselkedjen a látogatók előtt, mint kedvenc papagájuk, Petya, aki "szövegelésével" mindig nagy sikert arat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.