A boltban nem engedték pisilni a gyereket

Nincs pardon: kétéves fiúcskát bírságoltak meg köztéri vizelésért

Köztéri vizelésért kapott büntetőcédulát egy két esztendős gyermek, pontosabban annak anyja, miután a pelenkáról frissen leszokott kicsi nem tudta visszatartani az ingert.

2012.09.18 07:29ma.hu

50 dollár, azaz mintegy 11 forintnak megfelelő bírsággal "díjazta" egy buzgó rendőr egy kétéves fiúcskának az édesanyját, miután a gyermek az utcán végezte el a sürgős dolgát. A nő a kicsivel néhány perccel korábban még egy ruhaboltban vásárolgatott, ám amikor a gyermek szólt, hogy pisilnie kell, a személyzet megtagadta a mellékhelyiség használatát. A kisfiú egyébként az anya elmondása szerint épp mostanában szokott le a pelenkáról és barátkozik a bilivel.

Mivel nem tudta visszatartani az ingert, az utcára kilépő gyermek a legközelebbi lámpaoszlophoz szaladt és ott végezte el a dolgát, bár anyja rászólt, hogy menjen a füves területre, de arra már végképp nem volt ideje. Az igazi meglepetés azonban csak ezután következett, mert miközben a gyermek boldogan eresztette le a fáradtolajat, az anyához egy rendőr lépett oda egy büntetőcetlivel, rajta a köztéri vizelés miatt kiszabott bírsággal.

A nő a sajtóhoz fordult igazságtételért, bár mint mondta, nem az bántja őt elsősorban, hogy megbüntették, sokkal jobban zavarja, hogy az eset miatt a gyermekben a rendőrökről a biztonságérzet helyett máris negatív kép alakult ki - adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.