A háttámlánál kukucskálhat a cica

Macskalagút a kanapéban - így biztonságban a kárpit?

Forradalminak számító újítással rukkolt elő egy végzős bútortervező: vizsgamunkájában macskabarát kanapét mutatott be, így a gazdi és cicája akár együtt is tévézhet, a kárpit sérülése nélkül.

2012.09.13 17:29ma.hu

Az emberek nagy része szereti a háziállatát, olyannyira, hogy nemcsak családtagként tekint rá, de pont úgy kényezteti, mintha egy gyerek lenne: elhalmozza játékokkal, néha öltözteti, és persze saját bútorokat is ad neki. Ám gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy az állatok jobban szeretnek ott futkározni, ahol nagyon nem kellene, vegyük például a macskákat, amik rendszeresen a kanapén randalíroznak, aztán meg főhet a gazdi feje, mit csináljon a kilyuggatott kárpittal.

Az ő gondjukat oldhatja meg az a vadonatúj találmány, amellyel egy koreai bútortervező rukkolt elő: Seungji Mun vizsgamunkaként készítette elő a "macskalagutas" kanapét, bár néhány más kisállat is imádja, mint például a hörcsögök és tengerimalacok. Lényege, hogy a kar- és háttámla helyére egy nagy átmérőjű csövet hajlított, mindkét végén nyitva hagyva azt, valamint a háttámlánál egy részt kivágva belőle, így ott is ki tud kukucskálni a cirmos.

Fotó: Technabob


A csőben a kisállatok gondtalanul tudnak szaladgálni, ha pedig a gazdihoz bújnának, amikor ő tévét néz, annak sincs akadálya. A cső természetesen ugyanazzal az anyaggal van bevonva, mint a kanapé egésze, így esztétikus látványt nyújt, és ha a cica mégis inkább kívülről próbálná ki, akkor sem kell a teljes ülőalkalmatosságot újrahúzatni drága pénzért.

A különleges bútort egyelőre még nem kezdték el tömegesen gyártani, ám a tervező szilárdan hisz abban, hogy hamarosan elterjed és népszerűvé válik az újítása. Addig pedig íme, "kicsomagolva" a kanapé, hogy az ügyesebbek akár maguk is elkészíthessék.

Fotó: Technabob


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.