Fajtanemesítésre készül a szakember

Megtagadták a bikasperma importálását: "elég marhánk van már"

Fajtanemesítési céllal importált volna több száz liter bikaspermát egy indiai férfi, ám a kormányzat megtagadta kérését, mondván: épp elég marha van már az országban.

2012.09.13 15:29ma.hu

Előbb zavarba jöttek, majd elutasították az indiai hatóságok annak az üzletembernek a kérését, aki több száz liter bikasperma behozatalára kért engedélyt. Meghökkenésük érthető, ha figyelembe vesszük, hogy abba az országba szeretett volna örökítőanyagot importálni, ahol a világ legnagyobb szarvasmarha-populációja él, a tisztviselők épp erre hivatkozva tagadták meg az engedélyt, hogy Indiában mintegy 200 millió szarvasmarha él, semmi szükség spermára.

A Pratap Bhosale nevű férfi azonban arra hivatkozott, hogy a tejtermelés minőségét szeretné fokozni a fajtanemesítéssel. "A sperma olyan lenne, mintha egy Mercedest importálnánk és összehasonlítanánk egy helyben készült riksával, amit egy fűnyírómotor hajt" - magyarázta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.