Senki sem vállalja a terhességet

Halott spermájához keresnek élő anyát

Egy évi jogi csatározás végére került pont nemrégiben, amelyben egy rákban elhunyt férfi szülei akarták megszerezni fiuk lefagyasztott spermája fölött a rendelkezési jogot. A siker viszont most hiábavalónak tűnik.

2012.08.17 09:29ma.hu

Egy évig próbálta egy szülőpáros jogilag rendezni azt a kérdést, hogy rendelkezhetnek-e elhunyt fiuk korábban lefagyasztott spermája fölött, ám a kedvező bírósági ítélet ellenére is csak részleges az örömük. Az indiai Ravikumar és Karthiyani Adani azt szeretné, ha tavaly elvesztett fiuktól szülessen egy unokájuk.

Ratheesh egy évvel ezelőtt hererák következtében vesztette el életét, ám amikor megtudta, hogy milyen betegség támadta meg, a kezelés elkezdése előtt lefagyasztatta spermáját, tudván, hogy még a sikeres gyógyulás után sem lesz többé képes gyermeket nemzeni. A rák azonban végleg legyőzte őt, így néhány sejt maradt a szülőknek belőle, de hiába mondta ki a bíróság, hogy a spermabankban tárolt anyagról ők dönthetnek, nem találnak nőt, aki hajlandó lenne így vállalni a mesterséges megtermékenyítést.

"Jelentkezett néhány önkéntes anya - mondja az 59 éves, unokára áhítozó apa -, de mindannyian meghátráltak, amikor megtudták, kinek a gyermekét kellene kihordani. Azt pedig nem engedhetjük meg magunknak, hogy béranyát fizessünk meg."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.