Lefagyasztott spermát használtak

Képpel- Halott férjétől szült ikreket a fiatal özvegyasszony

Húsz hónappal rákbeteg férje halála után, a fiatal Kelly Bowen egészséges ikerpárnak adott életet az angliai Dél-Wales-ben. Az ikerek -Ruby és Chase- édesapjuk lefagyasztott spermájából, mesterséges megtermékenyítéssel fogantak.

2010.01.08 10:57ma.hu

Az újszülött ikerpár tagjai, Ruby és Chaise Bowen most már joggal mondhatnák, hogy méltó emléket állítanak édesapjuknak, Gavin Bowennek. Ugyanis halott édesapjuk spermáiból kaptak életet. Az apa majdnem két éve hunyt el, csontrákot diagnosztizáltak nála. Alig 22 évesen, a kemoterápia megkezdése előtt döntött úgy, hogy lefagyasztatja spermáit, attól tartva, hogy a kezelés árthat a termékenységének a későbbiek során.

Kelly és Gavin Bowen 2008 áprilisában házasodtak össze, de a férj két nap múlva meghalt. A párosnak korábbról már volt egy kisfiuk, Shay, aki 2007-ben született. Az asszony férje halála után döntött: nem adja fel, és testvért ajándékoz kisfiának. Csodának nevezte, hogy másodszorra duplán is megadatott neki ez az öröm.

Nagy-Britanniában nem ütközik jogi korlátokba az efféle eljárás, nem úgy mint Magyarországon. Pár hónapja röppent fel a hír, hogy egy fiatal kecskeméti özvegyasszony is szeretné felhasználni halott férje spermáját. Ám a magyar jog ezt nem teszi lehetővé. Ugyanis fagyasztani azt lehet, de hiányzik a néhai férfi beleegyezése, hogy fel is használhassák megtermékenyítésre. Az asszony ügyvédje segítségével harcol azért, hogy egykori férje gyermekét kihordhassa és felnevelhesse

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.