Azt hitte, öngyilkosságra készül

Mentőt hívott, mert Shakespeare-t idézte a szerelme

Búcsúlevélnek nézte a romantikus Shakespeare-idézetet egy fiatal nő, ezért a segélyhívót tárcsázta szerelméhez - aki viszont döbbenten vette tudomásul a hatóság intézkedését.

2012.09.07 09:29ma.hu

Rémülten tárcsázta a segélyhívót egy 23 éves olasz lány, miután levelet kapott szerelmétől: meg volt győződve róla, hogy a zavarosan megfogalmazott szavak a férfi utolsó üzenetét rejtik, és ezzel a levéllel köszön el tőle. A rendőrök azonnal a fiatal nő által megadott vasútállomásra rohantak, hogy megpróbálják lebeszélni az öngyilkosságról Simone De Lucát, aki viszont teljes értetlenséggel állt a rárontó rendőrökkel szemben.

Mint kiderült a 38 éves férfi Shakespeare-t hívta segítségül, hogy kinyilvánítsa szerelmét barátnője előtt, ő viszont valami különös okból kifolyólag még sosem hallott sem Shakespeare-ről, sem Rómeóról és Júliáról, így aztán fogalma sem volt, hogy a számára zavarosnak tűnő nyelvezet nem a halálra készülő férfit jelzi, hanem a romantika kiteljesedését.

Az austriantimes.at című osztrák hírhonlap beszámolója arra nem tért ki, hogy pontosan a híres mű mely része okozott ilyen galibát a milánói állomáson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.