Búcsúlevélben köszönt el a diák az anyjától

Nem akart meghalni, csak házi feladatot csinált

Pánik tört arra az anyára, akinek egy este kisiskolás gyermeke egy búcsúlevelet nyomott a kezébe: megköszönt minden jót neki, amit kapott tőle az életben, mondván: hamarosan már nem lesz az élők között.

2012.06.21 17:29ma.hu

Bocsánatot kért az iskola annak a diáknak az anyjától és egyben a többi szülőnek is elnézését fejezte ki, akiknek gyermekei azt kapták házi feladatként, hogy írjanak az anyjuknak egy búcsúlevelet, mintha tudnák, hogy halálos betegségben szenvednek és mindössze néhány órájuk van már csak hátra. A 14 éves Wesley Walker meg is írta a levelet, majd minden különösebb kommentár nélkül egy este az édesanyja kezébe nyomta, és elment a szobájába.

Érthető Vicki, az anyja rémülete, amikor elolvasta az "öngyilkosságra" készülő kamasz levelét, aki nemcsak minden korábbi bosszúságért kért elnézést, de gondolt a testvérére is, felajánlotta neki a szobáját, apjának pedig azt üzente, hogy ő a legjobb a világon, és megkaphatja az X-Box játékot és minden egyéb játékát. "Köszönöm, hogy megszültél, és ne sírj, nem akarom, hogy szomorú legyél. Azt szeretném, ha a vidám és a boldog időkre emlékeznél" - állt a levélben.

Az anyja remegő lábakkal sietett a fia szobájába, ahol attól tartott, felakasztva fogja megtalálni Wesley-t, aki ki tudja, miért, de nem bírta tovább az életet. Végül megkönnyebbült, amikor úgy találta az ágyában a fiút, ahogy máskor is, békésen szuszogott az álom határához közeledve, és nyoma sem volt semmiféle halálos készülődésnek. "Nem hinném, hogy az iskolában ilyen leckét kellene feladni a gyerekeknek, különösen nem úgy, mintha valóban öngyilkosságra készülnének. Nem értek egyet ezzel!" - háborgott az anya, miután túljutott az első sokkon.

Az iskola vezetése azzal védekezett, hogy arra kérték a diákokat, hogy egészen különleges módon mondjanak köszönetet a szeretteiknek, továbbá megerősítették, hogy a tanár látta a levelet és azt mondta a diákoknak, hogy mutassák meg otthon is. Kérdés, hogy mi lenne a megfelelő bocsánatkérés azért a néhány percnyi lelki megrázkódtatásért, amelyet Vicki átélt, míg a fia szobájába ért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.