Egy múzeumi tóban rekedt a drága autó

Víztől tocsogó ruhája buktatta le a részeg sofőrt

Nem akarta kivárni a zöld jelzést egy erősen ittas és bedrogozott fiatal, ezért kis kitérőt tett, de amikor az apja autójával a halastóban rekedt, menekülőre vette a figurát.

2012.09.04 11:29ma.hu

Nem volt nehéz dolga a német rendőröknek, akik Sebastian Beyer letartóztatására indultak, miután a 26 éves férfi az apja Mercedesével a bielefeldi Kunsthalle művészeti múzeum tavába gurult. A fiatalember az éjszakát a barátaival töltötte egy szórakozóhelyen, ahol bőven folyt az ital, utóbb pedig beigazolódott, hogy némi drog is előkerült a buli hevében. Mindezek ellenére amikor reggel hat órakor hazaindult a társaság, Beyer úgy ítélte meg, hogy elég józan ahhoz, hogy hazavezesse az apjától kölcsönkapott járművet.

Csakhogy valamivel később útját állta egy piros jelzés, amit neki nem volt türelme kivárni, ezért azt találta ki, hogy tesz egy kis kerülőt a közeli múzeumkertben, így nem kell várakoznia. Az már nem jutott el a tudatáig, hogy ezzel nemcsak több időt veszít, de már az ősi bölcsek is óva intettek a múzeumkerítések kidöntésétől és az azon áthajtástól. Az anyagi káron túl legfőképp azért, mert a kerítés maradéka kilyukasztotta az egyik kereket, a defektet kapott autó végül a dísztóban kötött ki.

Így viszont igen bajossá vált a helyszín elhagyása, Sebastian végső kétségbeesésében gyalogosan próbált eliszkolni - a rendőrségi szóvivő gyanúja szerint a hideg víz lehetett a legfőbb kijózanító élmény aznap reggel. Mire a rendőrség a helyszínre érkezett, a fiatalember már nem volt ott, de gyorsan a nyomára akadtak a közeli buszmegállóban: csak a vizes tócsákat kellett követni, és a személyazonosságához sem fért már ezek után kétség.

A sajtóközlések szerint az autóban és a múzeumban esett anyagi kár meghaladja a 35 ezer eurót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.