Tisztátalan állatot ettek

Sokkolta az ovisokat a szárnyaskrém tartalma

A szarajevói óvodák felmondták a szerződést a Redex élelmiszerellátó céggel, miután kiderült: az általuk forgalmazott csirkepástétomban disznóhús volt, ami számukra tiltott dolog.

2012.08.08 06:29Konrád - ma.hu

A botrány az után tört ki a boszniai fővárosban, hogy az összetevők orosz fordításából rájöttek, a “KOKO” csirkepástétom 10%-a disznóhúst tartalmaz. Mivel a főváros lakosságának nagy része az iszlám tanait követi, a disznóhús fogyasztása számukra tiltott dolog.

Amir Lapandic, a Redex igazgatója hivatalos közleményében az áll, hogy őket is sokkalta a felfedezés. Kiderült, az a cég, akitől korábban importálták a pástétomokat, technikai problémák miatt nem tudott időben szállítani ezért vásárolták meg a KOKO pástétomot a BaMI-tól – írta a telegraf.rs.

Miután beszélt a cég vezetőivel, kiderült, a csomagolásnál történt hiba. Más információval nem tudott szolgálni. A fogyasztóvédelmi erőírásoknak megfelelően az eladott termékeknek a hivatalos nyelvek egyikén kell részletes adatokkal szolgálni a termék összetevőiről, a gyártó elérhetőségéről, és a termék pontos megnevezéséről.

Fotó: telegraf.rs


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.