Kegyetlen bánásmód miatt pénzbírságot kapott

Depressziós volt a gazda - éhen haltak a disznók

Gazdasszonyuk búskomorsága miatt halálra fogyott több tucat disznó Ausztriában, a nőt 550 euró bírsággal sújtotta állatokkal való kegyetlen bánásmód címén az illetékes önkormányzat.

2012.07.03 08:43MTI

Az eset a Graztól nem messze fekvő Wernsdorfban történt, és még januárban kelt híre, amikor rutinellenőrzés végett a helyi állatorvos ellátogatott a gazdaságba. 35 éhen pusztult sertés tetemével szembesült, továbbá csonttá soványodott disznókkal, mert gazdájuk depressziója miatt nem törődött azzal, hogy az állatok enni kapjanak.

A rendkívüli koplalást túlélő sertéseket elköltöztették olyan helyre, ahol megfelelő ellátást kapnak, a 44 éves gazdasszony ellen pedig eljárás indult.

Az 550 eurós büntetés meglehetősen csekély egy ilyen esetben, ám Barbara Fiala-Köck, aki a helyi önkormányzat állategészségügyi illetékese, azzal védte meg a döntést, hogy a bírság kiszabása függ a vétkes pénzügyi helyzetétől, jelen esetben pedig nagyon szegény asszonyról van szó.

Az ügy még nem zárult le teljesen, bírósági eljárás is folyik a nő ellen, és nem kizárt, hogy eltiltják az állattartástól - írta az austriantimes.at című osztrák hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.