Tilos az import

Támad a vírus: az oroszoknak nem kell EU-s disznó

Oroszország március 20-ától betiltja az Európai Unióból származó sertésimportot az Európában jelentkező, állatokra veszélyes Schmallenberg-vírus miatt.

2012.03.12 11:50MTI

Az orosz állategészségügyi hatóság hétfői indoklása szerint a Schmallenberg-vírus és a kéknyelv betegség gyorsan terjed az Európai Unióban.
   
Mindamellett az importtilalom csak kis mennyiséget érint: a lépést erősen bíráló német sertéstenyésztők érdekvédelmi szervezetének adatai szerint tavaly 55 ezer tonna élősertést exportáltak Oroszországba az EU tagállamaiból.
   
A Schmallenberg-vírus főként a juhokat és a szarvasmarhákat fertőzi meg, vélhetően a szúnyogok terjesztik. Nevét arról a németországi városról kapta, ahol tavaly először azonosították, majd januárban felbukkant Nagy-Britanniában is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.