Nem kell feltörni

Virtuális persely válthatja fel a pénzes malacot

Az amerikai gyerekek immár virtuális cikkekre, elektronikai berendezéseikhez való kiegészítőkre is fordíthatják a szüleiktől kapott zsebpénzüket a Virtual Piggy cég jóvoltából, amely afféle internetes "perselyt" kínál a szülőknek és a gyerekeknek.

2012.03.11 14:35MTI

"Ez a gyerekgeneráció állandóan az internethez kötődik. Itt játszanak a barátaikkal, közösségi oldalakat látogatnak, és ehhez szükségük van pénzre. A szülők nem készpénzt adnak a gyerekeknek az online beszerzésekhez, inkább bankkártyát nyitnak a számukra, aminek vagy fékevesztett költekezés a vége, vagy a szülők megálljt parancsolna" - mondta Jo Webber, a Virtual Piggy vezetője. Webber és cége az online "malacpersely" rendszerét 13 évesnél fiatalabb gyerekek számára hozta létre. 

A szisztéma lényege, hogy a gyerekek online tranzakcióit a szülők felügyelik.
 
A gyerekek által olyannyira kedvelt "ingyenes" böngészőjátékok fenntartására a működtetők általában úgy szereznek forrást, hogy a játékban pénzért extra felszerelés vásárolható a virtuális karaktereknek, vagy némi ráfordítás ellenében gyorsabban megy a szintlépés. 

"Olyan rendszert hoztunk létre, amelyben a szülők havi zsebpénzt adhatnak a gyermeküknek, aki online vásárolhat, mégis minden akciót a szülő felügyel". 

A http://virtualpiggy.com/ honlapon elérhető alkalmazáshoz a gyerekeknek jelszóval kell bejelentkezniük, hogy hozzáférjenek a szüleik által biztosított pénzhez, tranzakcióik pedig láthatók a szülők számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.