Rejtély, hogyan jutott be

Vaddisznó tört be a belvárosi bankba

A takarító fedezte fel a betörés nyomait a reggeli műszak kezdésekor, ám sem a riasztó nem jelzett, sem más jel nem utalt az illetéktelen behatolóra a nagy mennyiségű koszon kívül.

2012.07.12 13:29ma.hu

Először a takarító nem akart hinni a szemének, amikor felfedezte a bejárati ajtó előtt, majd a bank belső részében a mocskos padlót - nyilvánvaló volt, hogy valaki betört, a kérdés csak az volt, hogy ki és hogyan. Másodszor viszont a nyomozók döbbentek le, amikor visszanézték az alsó-ausztriai Bruck an der Leitha városában található egyik bankfiók biztonsági kameráinak felvételét. Az álarcos behatoló helyett ugyanis váratlanul egy vaddisznó tűnt fel a képeken.

A biztonsági kamera képe (Fotó: Raiffeisen Austria)


A helyszínelőkre is várt némi rejtély: egyelőre fogalmuk sincs, hogyan tudott bejutni az ajtón az állat, amelyik mellesleg nyilvánvalóan a vihar elől menekült be az épületbe, bár nem tudni, mit keresett a város kellős közepén. "Nem egy erdő közelében áll az épület, így a szakemberek egyelőre keresik a magyarázatot. Az biztos, hogy a vaddisznó nagy erővel nyomta be a bejárati ajtót, ami így hiába volt zárva, mégis kinyílt. Közben viszont maga az ajtó nem sérült meg, ami újabb kérdőjeleket vet fel" - magyarázta az egyik dolgozó.

A vadállat egyébként a biztonsági kamerák felvétele szerint miután bejutott a helyiségbe, körbejárta azt, végignézte a gépeket, majd ahogy jött, úgy el is sétált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.