Részegen száguldott a tömegbe a nő

Életet mentett - közben másik ötöt kioltott

Életveszély elhárítására hivatkozott a rendőrségi meghallgatásán az az orosz nő, aki részegen belehajtott egy csapat gyalogosba és halálra gázolta őket.

2012.07.27 09:29ma.hu

Bíróság elé állítottak egy orosz nőt, aki öt ember halálát okozta, miközben állítása szerint épp azért száguldozott a megengedett sebességet jócskán túllépve, hogy a kórházba érjen az emésztési zavarokkal küzdő barátjával - vagyis véleménye szerint orvosi vészhelyzet állt fenn és ez indokolja a szabályok áthágását.

Csakhogy a 24 éves Jekatyerina Zaul nemcsak a sebességet nem tartotta be, de részegen is ült a volán mögé, így hajtott bele a gyalogosok tömegébe a Moszkvától 20 kilométerre lévő Staraya Kupavna városában. A balesetben összesen öten vesztették életüket, köztük egy hét éves kislány is. Az esetet követően az állítólagos beteg barát sokkot kapott és bevallása szerint már nem volt olyan rosszul, hogy mielőbb kórházba kerüljön - számolt be róla az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

A helyi rendőrség nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban, de a nő kihallgatását követően annyit elmondtak, hogy ha bűnösnek találja a bíróság a közlekedési szabályok súlyos megsértése és többszörös halál okozása miatt akár kilenc évre is börtönbe zárhatják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.