"Az UFO-k szeretik a naturizmust"

Meztelenül akarnak a képviselői székbe jutni

A teljes meztelenség hirdetéséről és UFO-hitükről vált legfőképp ismertté az a szekta, amelynek svájci tagjai most politikai pályára készülnek, bevallásuk szerint azért, mert az Idegenek így akarják.

2012.07.19 15:29ma.hu

Indulni szeretne a svájci önkormányzati választásokon egy szekta, amelynek tagjai szilárdan hisznek abban, hogy az UFO-k léteznek, az embereket pedig rendre arra biztatják, hogy merjenek meztelenül közösségbe menni. A Raeliánus Mozgalom vezetője, Allan Tschopp a Valais-i városi tanács tagjaként szeretne még nagyobb befolyáshoz jutni, elmondása szerint híveivel együtt azt szeretné bebizonyítani, hogy a kapitalizmus az ő legfőbb atyjuk, Rael akaratának megfelelően mindenre megoldás lehet. Sőt: Valais-re kifejezetten paradicsomi állapotok törnének, ha úgy élnének, ahogyan azt az Idegenek elképzelték.

Elméletük szerint magát az emberi fajt is egy távoli bolygón élő faj hozta létre, afféle tudományos kísérletként. És mint az ő alkotásaik, a raeliánusok maguk is foglalkoznak efféle kísérletekkel, legalábbis ezt állítják magukról, ezért létrehozták a Clonaid nevű szervezetet, amely nevének megfelelően klónozással, illetve azzal kapcsolatos kísérletekkel foglalkozik. 2002-ben a Clonaid vezetője, Brigitte Boisselier azt állította, hogy már meg is teremtették az első klónozott emberi csecsemőt, akit Eve-nek neveztek el, bár a tudományos társadalom semmi bizonyítékot nem kapott az állítás alátámasztására azóta sem.

A szekta egyik szakértője, Georg Schmid szerint azonban az, hogy a mozgalom vezetője politikai szerepre vágyik, már önmagában is ellentmondás. Mint fogalmazott: "Ők a demokratikus ideákat teljesen elvetik, és azt vallják, hogy a vezetőket az intelligencia alapján kellene kiválasztani."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.