Törvény tiltja a szexuális célú fütyülést

Csak lassan a füttyel: börtön járhat érte!

Már nem füttyöghetnek a brit építkezéseken a munkások egy-egy arra járó vonzó nő után.

2012.07.03 15:29MTI

A csend oka részben az, hogy törvény tiltja a tetszésnyilvánítás eme kifejezését, és megszegői bíróság elé kerülhetnek szexuális zaklatás címén. A kőművesek, tetőfedők, ácsok, burkolók körében végzett felmérés szerint azonban csak 19 százalékuk hagyta abba a törvény szigora miatt a füttyögetést, 75 százalék egyszerűen jobb belátásra tért, nem tartja helyénvalónak a füttyöt, 56 százalék pedig egyenesen szexistának és sovinisztának minősíti.

Mindazonáltal akadt azért büntetés is brit földön a témakörben: tavaly két munkást felfüggesztett állásából munkáltatójuk, mert egy járókelő férfi panaszt tett, hogy fütyültek a feleségének - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.