A kulturális miniszter is tiltakozik

Botrány a Csillag születikben: csupasz melleivel festett a vászonra

Heves tiltakozást váltott ki annak a 23 éves versenyzőnek a produkciója, aki a nálunk Csillag születik címen ismertté vált tehetségkutató thaiföldi változatában félmeztelenre vetkőzve adta elő számát.

2012.06.19 11:42ma.hu

A háromtagú zsűri két férfitagja igennel szavazott, a női bíró azonban elutasította volna azt a 23 éves versenyzőt, aki a Got talent című tehetségkutató thaiföldi változatában azzal próbálta elkápráztatni a közönséget, hogy a csupasz melleivel festett a színpadon felállított vászonra. Az ügy akkora visszhangot váltott ki, hogy végül még a kulturális miniszter is felemelte szavát, nem meglepő módon nő lévén ő is az ellentáborhoz csatlakozott.

A lány teljesen átlagosnak tűnt, amikor megjelent a színpadon, egy szűk farmernadrágot és egy kockás inget viselt, a zsűritagok kérdéseire pedig kedvesen mosolyogva válaszolgatott. Ám amikor elkezdődött a száma, a kamerának - és a közönségnek - hátat fordítva ledobta az ingét és a melltartóját, majd a döbbent bírák tekintetétől követve amgára borított egy fél vödör sárga, zöld és piros festéket, majd azzal folytatta a kézzel megkezdett alkotást.

A zsűri egyetlen női tagja néhány másodperccel később leállította a produkciót, és a versenyző teljes műsora már a tévében leadott közvetítésbe sem került be, csak egy rövid, vágott változata, ám a legnagyobb videómegosztó portálra így is felkerült a teljes videó, ahol látható, hogy egyes részeket a kamera olyan szögből vett, ami már komoly problémákat jelenthetett volna az adásban.

A szavazáskor a női zsűritag szemmel láthatóan megdöbbent a közönség reakcióján, miután kimondta az elutasítást. Véleménye szerint az előadás teljes mértékben elfogadhatatlan a thai kultúra szempontjából és ijesztőnek találta, hogy a közönség ezzel mennyire nem ért egyet. Két kollégája azonban igennel szavazott, ami elegendőnek bizonyult a lány továbbjutásához.

Sukumol Khunploem kulturális miniszter asszony közleményt adott ki az eset kapcsán, melyben leírta, hogy a nyilvános meztelenség nemcsak elfogadhatatlan, de szöges ellentétben áll a thaiföldi konzervatív kultúrával. "Muszáj határt szabni a művészi önkifejezésnek" - jelentette ki, hozzátéve, hogy mindenképp találkozni fog a show készítőivel és magyarázatot vár az esetre.

A lány a sajtónak csak annyit mondott: ha csak simán festett volna valamit az előtte lévő felületre, abban semmi különleges nem lett volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.