Természetes halálnak hitték az áldozat végét

Lelkiismerete buktatta le a gyilkost: nem tudta, hogy nem körözik

Idős asszony holttestére bukkantak egy németországi városban, ám a halottkém rövid vizsgálódás után úgy találta, természetes halál történt, így nem indult nyomozás. A gyilkosban viszont győzött a lelkiismeret.

2012.04.17 15:29ma.hu / MTI

Egy idős asszony holttestére bukkantak a németországi Chemnitzben, de mivel nem lehetett tudni, mi okozta a halálát, hivatalból rendőrségi ügyként kezdték kezelni az esetet. A kiérkező hatóság felmérte a helyszínt, a halottkém pedig a helyszínen megvizsgálta a tetemet, majd kiállította a halotti bizonyítványt, amelyre azt írta: az áldozat természetes halált halt.

Mivel bűncselekményre utaló nyomot nem fedeztek fel, a nyomozást el sem indították, hisz látszólag semmi sem indokolta azt. Csakhogy néhány nappal később beállított a kapitányságra a 38 éves Marcus Hauser és azt állította: felülkerekedett benne a bűntudat, ezért inkább feladja magát, nem kell őt tovább keresni. A gyilkosnak a leghalványabb fogalma sem volt róla, hogy egyáltalán nem keresik, az önkéntes feladással pedig leendő büntetését próbálta enyhíteni.

A vallomás során beszámolt a gyilkosság részleteiről, részletezve, hogyan tört be az asszonyhoz, akivel előbb dulakodni kezdtek, majd megfojtotta a nőt. Ezután gondosan eltakarított minden nyomot és kisétált a házból. Arra egyelőre nincs magyarázat, hogy a fojtogatás nyomait hogyhogy nem fedezte fel a halottkém.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.