Szívrohamot kapott a sofőr

13 éves gyerek előzte meg az iskolabusz tragédiáját

Csak a gyors helyzetfelismerésen és a fiú lélekjelenlétén múlt, hogy nem történt tragédia az iskolabuszon, amikor a sofőr váratlanul szívrohamot kapott és elveszítette az eszméletét.

2012.04.11 15:29ma.hu

Elképesztő szerencsével végződött egy rémisztően induló történet: 13 iskolás gyermek menekült meg az egyik társuknak köszönhetően. Az amerikai Washington államban élő Jeremy Wuitschick az iskolabuszon utazott épp, amikor feltűnt neki, hogy a sofőrrel valami nagyon nagy baj van. "Tudtam, hogy valami rossz történik, mert úgy látszott, mintha rohama lett volna és fuldoklott" - mesélte a 13 éves fiú.

Nem esett pánikba, csak felugrott az üléséről, elkapta a kormányt és a buszt a járda széléhez irányította, majd kihúzta a slusszkulcsot. Aztán szívmasszázsba kezdett, de itt már átvette tőle a feladatot egy másik diák, Wood Johnny, aki ismerte a szakszerű újraélesztés fogásait. "Csak ösztönösen cselekedtem. Minden annyira gyorsan történt, és nem volt olyan, ami a filmekben szokott, hogy sikoltoztak volna vagy ilyesmik" - mesélte Jeremy.

Amikor már túlvoltak a közvetlen veszélyen, a többi diák értesítette a sürgősségi központot, a gyerekeket pedig a rendőrség helyezte biztonságba. A kamaszt a hatóságok megdicsérték a hősies helytállásáért, gyors gondolkodásáért és a bátorságáért. "A gyermek mindenképp elismerést érdemel, helyesen cselekedett, és mi megháláljuk neki ezt" - mondta el a miltoni rendőrfőkapitány.

A 43 éves vezetőt a hírek szerint súlyos állapotban vitték kórházba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.