Nagyobb a fegyelem, mint a felnőtt sofőröknél

Iskolás vezeti az iskolabuszt, a nebulók örömére

Saját iskolatársuk szállítja naponta a suliba a walesi diákokat, ráadásul teljesen szabályosan: augusztus óta jogosítványa is van, miközben még ő maga is iskolába jár.

2011.12.04 11:29ma.hu / MTI

Augusztusi vezetésvizsgája óta teljesen szabályosan furikázza diáktársait egy walesi ifjonc, aki a családi iskolabusz-bizniszbe beszállva kapta meg ezt a meglehetősen szokatlan lehetőséget. A 18 éves Joseff Edwardsnak azonban fiatal kora ellenére kifejezetten jól megy ez a munka, több szempontból még eredményesebb is, mint felnőtt kollégái.

Az utasok ugyanis jelentős részben Joseff osztálytársai vagy haverjai közül kerülnek ki, ami nemcsak azzal jár, hogy nagyobb örömmel szállnak fel reggelente a sárga járgányra, hanem azzal is, hogy társuk iránti tiszteletből az ő buszának hátulja mindig makulátlan, ellentétben az iskolabuszokon amúgy megszokott disznóóllal.

Joseff, aki 38 kisebb és nagyobb nebulót szed össze és visz iskolába, majd délután haza az összesen 16 kilométernyi útja során, utolsóként ő maga száll le a buszról, hogy a sofőrülést az iskolapaddal váltsa fel. A talán Anglia legfiatalabb buszsofőrje bevallotta, hogy imád vezetni, az iskolabuszozás pedig amúgy sem áll távol tőle a családi biznisznek köszönhetően.

Munkájáért egyébként napi 20 font (kevés híján 7000 forint) bért is kap, ami még ottani viszonyokban is jó fizetésnek számít - pláne egy részidős diákmunkáért! Nem beszélve arról a járulékos előnyről, hogy Joseff biztosan sosem kési le az iskolabuszt!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.