Papírtojást bontottak a vadállatok

Az állatkert lakóinak is "tojt a nyuszi"

Hússal és zöldséggel töltött "húsvéti tojást" kaptak egy argentin állatkert lakói, persze mindenki a maga szájízének megfelelő változatot. A gondozók aztán érdeklődve figyelték, mi történik.

2012.04.10 17:29ma.hu

Néhány vad eleinte nem nagyon tudott mit kezdeni a területén "nőtt" furcsasággal, mint például az egyik fehér tigris, de aztán ő is és az argentínai állatkert többi lakója is gyorsan rájött, hogy ha megfejtik a méretes tojás rejtélyét, akkor finom falatok formájában érkezik a jutalom. A gondozók ugyanis papírkartonból készítettek különleges húsvéti csomagokat az állatoknak, és mindenkinek olyan csemegét rejtettek el benne, amiért megérte küzdeni: némelyek nyers húst kaptak, míg mások válogatott zöldségmixet.

Giovanna Donini, az állatkert biológusa elmondta, hogy a húsvéti hagyományokból az állatokat sem akarták kihagyni, hiszen ha a látogató gyerekek és felnőttek megkapják a maguk csokitojását, akkor az állandó lakókat is illik valamivel meglepni. Ezzel mindenki jól járt, hisz az állatok rendkívül élvezték az újfajta játékot, míg a közönség jókat kacarászott az esetlen próbálkozásaikon vagy épp a sikerélményeiken.

A gondozó hozzátette, hogy ez a húsvéti akció csak egy volt a számtalan program közül, amelyekkel az állatokat gyakorta meglepik: mindig kitalálnak valami feladatot, amit a vadak játéknak tekintenek, közben azonban fizikailag és szellemileg is aktívan részt vesznek a tevékenységben, a gondozók pedig sok olyan személyiségvonást fedezhetnek fel, amelyek a fogságban élő állatok hétköznapi aktivitása során nem kerülnek felszínre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.