Szép apránként megfulladt a nő

Chatelés közben ölte meg magát - senki nem segített

Lassú öngyilkosságot követett el egy nő, miközben az ismerőseivel chatelt, még képeket is feltöltött a füsttel egyre jobban megtelő szobáról. Az utolsó üzenete az volt: könnyezik a szeme, ne írjanak többet.

2012.03.28 07:38ma.hu

Élőben "közvetítette" lassú haldoklását egy 31. születésnapját ünneplő tajvani nő, miközben kilencen kapcsolódtak be a legnagyobb közösségi oldalon folyó beszélgetésbe, de néhány praktikus jótanácson kívül semmit nem tettek azért, hogy megakadályozzák a tragédiát. A nő úgy érezte, romokban az élete, amire csak rátett egy lapáttal, hogy még a barátja is megfeledkezett a születésnapjáról, annyira nem foglalkozott már vele egy ideje.

Ezért hát meggyújtott egy darab faszenet és gondosan bezárt minden ajtót, ablakot, mígnem elborította az egész szobát a füst. A facebookon folyamatosan jelentette a szobában uralkodó állapotokat, előbb megírta, hogy egyre fogy az oxigén, mire az ismerősök biztatták, hogy nyissa ki az ablakot és oltsa el a tüzet.

Claire Lin azonban elszánt volt, csak annyit írt vissza: már fojtogató a füst, a szemét is csípi, és nem tett semmit az életéért. Utolsó üzeneteinek egyike így szólt: "Könnyezem, ne írjatok többet!" Végül az ismerősök könyörgésére csak ennyit válaszolt: "Túl késő. A szobám már tele van a füsttel. Épp most készítettem egy másik képet. Annak ellenére, hogy haldoklom, még mindig FB-zek (facebookozok - a szerk.) FB-méreg kellene. Haha."

A barátok még ekkor sem értesítették a rendőrséget, a nő holttestére másnap reggel a barátja talált rá, ő értesítette a családot. A tragikus párbeszéd egyik résztvevője elmondta, nehezítette a dolgát, hogy valójában csak virtuálisan "ismerte" Claire-t, így fogalma sem volt arról, hogy hol van pontosan.

A tajvani sajtó beszámolója szerint a nő mobiltelefonján rögzítette az utolsó percekben uralkodó állapotokat, jól látszik az izzó faszén és a szobát vastagon beborító füst. Egy szociológus szerint ez az eset tökéletesen tükrözi, mennyire elmagányosodik az ember az internet korában, ugyanakkor a barátok sem okolhatók, hisz ilyenkor a valóságtartalmat illetően joggal merülhetnek fel kétségek, de az ebből fakadó késlekedés néha - mint most is - tragédiába torkollik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.