Visszavágtak a gáncs miatt

Uszályviszály: román fricska a hollandoknak, bosszúból

Megdühödtek a románok a hollandokra, amiért utóbbiak ellenzik keleti szomszédaink csatlakozását a vízummentes utazási övezethez. Ott vágtak vissza, ahol tudtak: elorozták a rekorder címet.

Viszályból uszály és Guinness rekord képgaléria

2012.03.21 11:29ma.hu / MTI

Nemcsak a versenyszellem, de a bosszúvágy is fortyogott a románokban, miközben bőszen varrták a három kilométer hosszúságú menyasszonyi uszályt: a leghosszabb fátyol cím birtokosa egészen mostanáig Hollandia volt. Csakhogy ők ellenzik a leghevesebben, hogy Románia csatlakozhasson az unión belül a vámmentes utazási övezethez, így más fegyverük nem lévén a "megtámadottak" úgy döntöttek, legalább a rekorder címet elorozzák tőlük.

Fotó: MTI/EPA (A galériához KATT a képre)


Tíz varrónő száz napon keresztül öltögette szorgalmasan a Franciaországból és Itáliából érkezett szövetet, míg végül elkészült a három kilométeres uszály. Bemutatása nem volt egyszerű, de ezt is megoldották: a menyasszony szerepét magára vállaló modellt egy léghajón repítették a magasba egy bukaresti főút felett uszályostól, ami hosszan kígyózott utána az égben.

A furcsa látványra érthetetlen módon mégsem kapták fel tömegek a fejüket, de ez nem befolyásolta a Guinness Rekordok Könyvének hitelesítőit, nem a nézelődők számát mérték, hanem az uszály hosszát és az valóban több volt, mint a hollandoké. Így az egyik román divatszalon neve alatt készült ruhadarabbal sikerült legalább egy kicsit borsot törni a makacs hollandok orra alá. A bemutató megszervezésében egyébként komoly szerepe volt a kétévente megtartott bukaresti esküvői vásár házigazdáinak is.

Utóbbi szóvivője, Alin Caraman vallotta be azt is, hogy a rekordkísérlet tényleg a hollandok ellen irányult: "Ha Hollandia nem enged be minket Európába, kiebrudaljuk a rekordok könyvéből" - fogalmazott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.