6 méterrel lekörözte a korábbi csúcstartót

Rekordtávot tett meg a repülő: 69 métert szállt a levegőben

Rekordmesszeségbe, 69 méterre szállt el egy repülő, meg még 10 centire, ezzel összesen 6 méterrel szárnyalta túl a korábbi csúcstartót. "Természetesen" papírrepülőről van szó.

2012.02.29 17:29ma.hu

Repülési rekordot állított fel egy légijármű: 69 métert és 10 centit szállt a levegőben a földetérés előtt. Ez egy valódi repülőnek persze meg se kottyanna, de aki próbált már papírból hajtogatott repülőt elhajítani, az tudhatja, hogy sokszor már az is sikerélményt okoz, ha 8-10 méterre elszáll a remekmű.

Az új kaliforniai világcsúcsot egy szélcsendes helyen, egy repülőgéphangárban sikerült teljesíteni. Az A4-es méretű papírlapból hajtogatott "járműhöz" a tervezője, John Collins elmondása szerint mindössze egy csipetnyi ragasztót használt, a "pilóta" azonban nem ő volt. A felszállásról Joe Ayoob gondoskodott, ő dobta el a hajtogatott gépet, így mint mondták, a dicsőségen is ketten osztozkodnak.

Ayoob azt is elárulta, hogy már gyermekkorában is szenvedélye volt a papírrepülő, az iskolából hazafelé egész úton azt dobálta, így valóban nagy gyakorlatra tett szert a helyes hajítástechnikát illetően.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.