Játszott a halállal és veszített

Belehalt a rekordkísérletbe: élve temettette el magát

Mindössze 24 éves volt, de kétszer már kibabrált a halállal az a fiatalember, aki a harmadik játszmában alulmaradt a kaszással szemben. Rekordot akart dönteni, de végül igazából temethetik.

2012.03.06 07:29ma.hu

Meg akarta dönteni az élve eltemetés rekordját egy 24 éves Srí Lanka-i fiatalember, ezért családja segítségével ismét föld alá bújt, de ezúttal elveszítette a halállal vívott játszmát. Janaka Basnayake már korábban is ujjat húzott a kaszással, egyszer 2,5 órán keresztül volt a föld alá temetve, másodszor pedig 6 óráig bírta, de mivel ezt a csúcsot megdöntötték (bár hivatalosan nyilvántartott rekordról nincs információ), úgy határozott, hogy ismét jöhet a temetés.

A 6,5 óra azonban túl soknak bizonyult, így amikor délután 4 órakor családja hozzálátott, hogy kiássa a három méter mély gödörből, már eszméletlenül húzták ki a fiatalembert. Azonnal kórházba vitték, de segíteni már ott sem tudtak rajta, mindössze a halál beálltát állapíthatták meg.

Hogy pontosan mi okozta a halálát, egyelőre még vizsgálják. Basnayake anyja elmondta, fia a filmekből kapott kedvet az extrém mutatványokhoz és gyermekkora óta rajongott értük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.