Retteg a nő, hogy visszatér és megöli

Élve temette el szeretőjét a drogfüggő testépítő

Túlélte a borzalmat, de azóta is rémálmai vannak: attól fél, egykori szeretője visszatér és befejezi, amit elkezdett. A testépítő egy dobozba zárta, majd élve eltemette szerelmét.

2011.12.20 07:35ma.hu

Bár bűnösnek találták és várhatóan jó néhány börtönévet szabnak ki rá, Marcin Kasprzak egykori élettársa talán soha nem fogja elfelejteni azt a borzalmat, amikor a testépítéssel foglalkozó férfi kis híján megölte őt. "Rémálmaim vannak, és attól félek, hogy egyszer visszatér és megöl" - mondta az asszony a bírósági tárgyalás után.

A 25 éves Kasprzak a testi fölényét használta ki barátnőjével szemben, amikor szörnyű tettét elkövette. A páros hat éve volt együtt, sőt, egy idő után a férfi el is jegyezte két évvel idősebb barátnőjét, ám amikor 2008 áprilisában megszületett a közös fiuk, Jakub, akkor viszonyuk váratlanul megromlott.

Többek szerint ez akkor kezdődött, amikor a húsüzemben dolgozó férfi elkezdett edzőterembe járni, hetente legalább öt alkalommal, hogy az izmait növelje, közben pedig apránként függővé vált az anabolikus szteroidoktól. Ez a szer hajlamossá teszi az embert az erőszakos kitörésekre, és amikor Kasprzak úgy döntött, már nem akar együtt élni az angliai Huddersfieldben lévő otthonukban, ami egyébként a férfi szüleié, nem épp szokványos módon akart véget vetni a kapcsolatnak.

Mivel ragaszkodott hozzá, hogy a gyermek vele maradjon, a pár továbbra is egy házban élt, csak már nem beszéltek egymással. Aztán egy szép napon vásárolni hívta egykori menyasszonyát, de még mielőtt kimentek volna a kocsihoz, egy 300 ezer voltos elektrosokkolóval "rálőtt" Michalina Lewandowskára, majd megkötözte és ragasztószalaggal tekerte körbe. Aztán a mozdulni már alig képes nőt arra kényszerítette, hogy másszon bele egy kartondobozba, amit kivitt Huddersfield határába és egy sekély gödörbe temette, majd egy vastag faágat is ráfektetett a doboz tetejére.

Marcin Kasprzak - mindene volt a testépítés (Fotó: Daily Mail)


Michalina különös módon mégis épp a férfinek köszönheti, hogy életben maradt. Nemcsak azért, mert Kasprzak ezek után békésen elsétált a helyszínről, azt remélve, hogy a nő úgyis lassan megfullad, hanem azért is, mert az áldozat kezén még mindig rajta volt az a gyémántköves gyűrű, amit eljegyzésükkor kapott a szerelmétől. Ezzel tudta elvágni az őt foglyul ejtő szalagokat, miközben elmondása szerint mindvégig 3 éves fiára gondolt, ő adott erőt a kétségbeesett küzdelemhez.

Amikor sikerült kiásnia magát a vékony földréteg alól, a közeli útra vonszolta magát és értesítette a rendőrséget. Kasprzakot gyorsan elfogták, tárgyalásakor azonban azt állította, hogy valójában nem akarta megölni a nőt, csak rá akart ijeszteni, és végig az volt a szándéka, hogy hamarosan visszatér és kiszabadítja onnan. Ennek ellentmondott az, hogy a gyilkossági kísérlet után hazatért otthonába, elvette a nő bankkártyáját és leemelt róla 500 fontot, majd 18 éves cimborája otthonába ment - ott fogták el a rendőrök.

Patryck Boryst szintén gyanúsítottként kezelték az ügyben, mert tőle kapta a sokkolót Kasprzak, de a bírósági tárgyaláson végül felmentették.

A még mindig rettegő nő 52 éves édesapja elmondta, attól a pillanattól kezdve érezte, hogy valami baj lesz Kasprzakkal, hogy először találkoztak. "Kerülte a szemkontaktust. El volt kényeztetve és nagyon védték, talán mert egyetlen gyermek, és anyuci fia" - írta egy e-mailben feleségének és legfiatalabb lányának, Michelina húgának. "Az anyja kalitkába zárva tartotta, mint egy madárkát, így amikor kikerült az életbe, fogalma sem volt, mit kell tennie" - vélte a férfi.

A kis híján végzetessé váló tettet a szteroidokkal magyarázza, azok tették ilyen beteggé az egész gondolkodását. Michelina azonban annak ellenére, hogy örül a bíróság döntésének, nem tud megnyugodni. "A fő kérdés számomra most az, hogy meddig lesz börtönben, mert amíg szabadon van, nem érzem magunkat biztonságban. Még mindig rémálmaim vannak, hogy visszatér, rám talál és megöl. Azt akarom, hogy egy biztonságos helyen legyen bezárva, amíg csak lehet, hogy a fiammal megpróbálhassunk normális életet élni" - mondta.

"Éveken át nagyon szerettem őt. De az a borzalmas támadás óta gyűlöletté változott az érzés. Az egyetlen reményem az, hogy felfogja, hogy amit velem tett, az rossz. Remélem, soha senki nem fogja átélni azt, amin én keresztülmentem azon a napon, annak az embernek a kezében, akit szerettem és akiben megbíztam!"

Ám hogy valóban bízhat-e Kasprzak belátásában a nő, rejtély, mert a bírósági tárgyaláson jelenlévők közül többen arról számoltak be, hogy az ítélethirdetés alatt is rideg és érzéketlen volt a tekintete. A büntetés pontos mértékét január 13-án mondják ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.