Az orvosok sem találnak ésszerű magyarázatot

Csoda történt: halálra volt ítélve, a levelek gyógyították meg

Lánya aggódó leveleinek tulajdonítja csodás gyógyulását egy brit asszony, akinek már az orvosok sem adtak semmi esélyt, a kemoterápiával is csak lassítani lehetett volna az áttétes rákját.

2011.11.05 14:29ma.hu

Minden jel arra mutatott, nincs már remény. Az orvosok megállapították, hogy a kétgyermekes, egyedülálló anyának mellrákja van, de mire felfedezték, már átterjedt a májára is, onnan kezdve pedig semmi esély nem volt felvenni ellene a harcot: a májon keresztül megállíthatatlanul árasztják el a rákos sejtek az egész szervezetet.

Egyetlen ember volt csak, aki nem volt hajlandó lemondani Laura Binderről, ő pedig nem más, mint az asszony kilenc éves lánya, Linzi. A szörnyű diagnózis után hét hónapon keresztül minden egyes nap egy-egy levelet írt, melyekben arra biztatta anyját, hogy ne adja fel a harcot. Az egyikben például ezt írta: "Olyan vagy, mint egy rózsabimbó, és pont olyan az illatod, mint egy piros szálnak. Képes vagy arra, hogy harcolj a rák ellen. Képes vagy küzdeni! Szeretlek!"

Binder asszony pedig harcolt. Az orvosok csodát emlegetnek, mert hét hónap alatt teljesen kiürült testéből minden daganatos sejt!

A 32 éves nő, akinek kisebbik lánya csak november közepén tölti be a 3. születésnapját, nem győz álmélkodni. "Ez igazán bámulatos! Borzasztóan féltem, hogy meghalok és a lányaim anya nélkül maradnak. Az orvosok februárban azt mondták, hogy a rák átterjedt a májamra, és megpróbálhatják irányítani, de meggyógyítani nem tudják. Linzi viszont nem volt hajlandó lemondani rólam és ezeket a csodás leveleket írta nekem azóta minden nap" - mesélte a nő.

"Ő úgy döntött, hogy én nem halhatok meg, és azt akarta, hogy meggyógyuljak. A levelek pedig csodát tettek" - mondta.

Fotó: WorldwideFeatures


A tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek gondozójaként dolgozó nő januárban ment el a háziorvosához, mert a mellét szokatlanul keménynek érezte. Az orvos antibiotikumot írt fel neki, ám hiába ment vissza háromszor is, állapota nem javult. Végül elment az angliai Norfolki Egyetemi Kórházba, ahol a mammográfia és a biopszia egybehangzóan azt az eredményt adták ki, hogy mellrákja van.

"Sokkolt a hír, mert eszembe sem jutott volna, hogy olyan nagy a baj, mint a mellrák" - emlékezett vissza Binder asszony. Három héttel később viszont tovább fokozták az elkeseredettségét, kiderült, a daganat már áttétes, ráadásul épp a máját támadta meg. "Az orvosok azt mondták, nem lehet kezelni, a kemoterápiás kezeléstől is csak némi időt nyerhetek. Úgyhogy csináltam egy csomó fotót a gyerekeimmel és elmentünk mindenfelé kirándulni. Kétségbeesetten próbáltam velük tölteni azt az időt, ami még megadatott nekem" - mesélte.

Csakhogy miközben az asszony bent feküdt a kezelőben a kemoterápia miatt, azok az órák alatt nagyobbik lánya leveleket írt neki, hogy tartsa benne a lelket. "Könnyeket csalt a szemembe, amikor olvastam Linzi leveleit. Vártam, amikor minden nap egy újabbat kaptam és ettől felragyogott minden. Ilyen mértékű ragaszkodást olvasni nagyon ösztönző volt. A kemoterápia kimerített és kihullott a hajam is, de a levelek erőt adtak ahhoz, hogy harcoljak."

A kemoterápiás kezelések végén, szeptemberben újabb vizsgálat következett, amelyen Binder asszony arra számított, hogy azt mondják: a rák még tovább terjedt. Ám mind a saját, mind az orvosok legnagyobb döbbenetére a leletek ennek pont az ellenkezőjét mutatták: a daganatoknak nyoma sem volt!

"Nem tudtam megszólalni, megint sokkot kaptam. Először azt mondták, semmit sem lehet tenni értem, aztán meg kiderül, hogy a rák teljesen elmúlt, ez egyszerűen hihetetlen!"

Laura hosszú ideig abba sem tudta hagyni a sírást, amit a megkönnyebbülés váltott ki belőle. Meggyőződése, hogy Linzi levelei segítették őt ebben az orvosok által is csodának titulált gyógyulásban. "Elmentem, hogy elhozzam a lányom az iskolából aznap, amikor megkaptam a vizsgálat eredményeit és mondtam neki, hogy teljesen elmúlt a rák. Ő sírva fakadt és átölelt, úgy álltunk. Egyikünk sem akarta elhinni."

"Nélküle nem tudtam volna ezt elérni. Az ő betűi tartották bennem a lelket. Az orvosok nem találnak rá magyarázatot, hogyan tűnhetett el a rák, de én igen. Ezek a levelek adtak nekem erőt, hogy végigcsináljam a harcot. Az utolsó levélben egyébként csak ennyit írt: Gratulálok! A rák teljesen eltűnt! Szeretlek!"

Az angliai rákkutatók szóvivője megerősítette Laura Binder esete ritkaságszámba megy, bár nem egyedi. "Néha előfordulhat, hogy a rák teljesen visszahúzódik, akárcsak most, miközben úgy gondolják, nincs remény. A lánya szeretete hihetetlenül erős dolog, az általa kapott pozitív gondolkodás pedig arra ösztönözte Laurát, hogy egyre jobban legyen. Efféle csodák megtörténhetnek, és nincs rájuk racionális magyarázat."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.