Öt hónap után elhagyhatta a börtönt

Képek: Stohl András újra szabad!

Öt hónapja ügyvédje kíséretében vonult be, most felesége várta a börtönből szabaduló Stohl Andrást - valamint a sajtó munkatársainak tucatjai, akiknek csak annyit mondott a híresség: "Hadd menjek haza, köszönöm!"

Stohl András kiszabadult a börtönből képgaléria

2012.03.05 08:45ma.hu

Hétfőn hajnalban negyed hatkor elhagyta a börtönt Stohl András színész, akit tavaly szeptember 6-án összesen 10 hónap börtönbüntetésre ítéltek, de jó magaviseletéért félidőben szabadlábra bocsátották. A híresség október 5-én hajnalban vonult be, március 5-én telt le az öt hónap, ám a hátralévő másik öt hónap alatt még a legapróbb kihágástól is tartózkodnia kell, mert bármilyen büntetés esetén újra börtön vár rá, még a feltételes szabadlábra bocsátás alatt előírt magatartási szabályok megsértése esetén is.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)

A televíziós műsorvezetőként is ismert hírességet a 2010. május 8-án ittas állapotban elkövetett, súlyos testi sérülést okozó balesetéért ítélték el, amikor Budapestről Fót felé haladva áttért a szemközti sávba és ott összeütközött két, szabályosan közlekedő személygépkocsival. A balesetben összesen négyen sérültek meg, köztük K. Pál súlyosan. A laborvizsgálatok szerint a színész vérében nemcsak alkohol, hanem kokain nyomai is megtalálhatók voltak, ám ezt a tárgyalás során nem vették figyelembe, mivel Stohl vállalta az elterelést.

Az elsőfokú ítélet szerint a színészre két év négy hónap letöltendő börtönbüntetést szabtak ki, emellett 5 évre eltiltották a vezetéstől és 3 évre a közügyek gyakorlásától. Az ítélet ellen fellebbezett a sztár, a másodfokú, jogerőre emelkedett bírói döntés értelmében a szabadságvesztést 10 hónapra mérsékelték azzal a kiegészítéssel, hogy megfelelő magaviselet esetén félidőben feltételes szabadlábra bocsátható.

A közügyektől való eltiltást ezzel egyidőben eltörölték, a vezetés viszont továbbra is tilos neki a következő öt évben. Stohlnak mindezek felett 579 ezer forint bűnügyi költséget kell megfizetnie.

A büntetés öt hónapját a Kozma utcai börtönben töltötte le a színész, ügyvédje elmondása szerint raktárosként dolgozott ezidő alatt. Március 5-én hajnalban a rá mintegy egy órán keresztül várakozó fotóriportereknek mindössze annyit mondott: "hadd menjek haza, köszönöm!" Ezt követően beült felesége autójába és mosolyogva elhajtottak.

Még több hír Stohl Andrásról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.