Ügyvédje dicsekedett el a jó hírrel

Jól viselkedett: márciusban kiengedhetik Stohlt

Már a bevonuláskor is ebben bíztak, de most minden eddiginél közelebb került Stohl András ahhoz, hogy a bíróság által kiszabott 10 hónapos börtönbüntetést felezzék és márciusban újra szabadon élhessen.

2012.01.10 08:29ma.hu / RTL Klub

Már az ítélet kihirdetése után is úgy számította Stohl András, és rajta kívül is minden barátja, rokona, de még ügyvédje is, hogy a döntésben szereplő felezés lehetőségével igyekeznek élni, így amikor a színész október elején bevonult a börtönbe, csak elvétve hangzott el, hogy mostantól 10 hónapig nem lépheti át újra azt a bizonyos ajtót.

Azóta három hónap telt el, most kerülhetett először napirendre ténylegesen ez a bizonyos felezés, amely a raboknak nem jár, csupán adható, mégpedig megfelelő magaviselet esetén. És Stohl András a jelek szerint megfelelően viselkedett az eddigi hetek alatt a börtönben, már bevonulása után nem sokkal munkát kapott, az pedig külön javította az esélyeit, hogy a rácsokon belül színdarabot is rendezett a rabok részvételével, ami nagy sikert aratott.

Stohl András bevonult a börtönbe (Fotó: MTI)


A múlt héten lefolytatott beszélgetés végén tehát a büntetésvégrehajtási bíró Dr. Ruttner György ügyvéd elmondása szerint örömhírt közölt az ősszel ittas állapotban okozott közúti balesetért elítélt színésszel. Bár a hírt hivatalosan a börtön illetékesei nem erősítették meg, mivel Stohl azt kérte, hogy ne nyilatkozzanak a bentlétéről senkinek, az ügyvédje ez alól "felmentést" kapott.

"Biztos voltam benne, hogy ez így lesz" - fogalmazott Ruttner a Fókusznak adott nyilatkozatában, kifejtve, hogy védence tisztában van a feltételekkel és mindent megtett azért, hogy erre a kedvezményre érdemes legyen.

És hogy mi vár rá bő másfél hónap múlva? "Emelt fővel a teljesített büntetés után mindenkinek a szemébe tud nézni" - mondta az ügyvéd, hozzátéve, hogy visszavárják a színházba a színészt, de a bírósági tárgyalás és a börtönbe vonulás előtt megkezdett drogprevenciós előadás-sorozatát is folytatni kívánja a jövőben.

Még több hír Stohl Andrásról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.