A győztes jutalma a halál

Bocs, malac, kiszavaztak?! - Pig Brothert indított egy hizlalda

Bizarr szavazójátékot indított egy angliai gazdaság vezetője: szavazás alapján dől el, melyik hízót vágják le, a döntést "életrajzi" adatok és fényképek segítik a világhálón.

2012.02.29 07:29ma.hu

A számtalan rajongó mellett szép számmal akadnak bírálói is egy németországi farm újításának, mely szerint a kolbászimádók az interneten szavazhatnak arról, melyik legyen a következő hízó, amelyből kedvenc csemegéjük elkészül.

Bernd Schulz ráadásul garantálja a jó minőséget is, mert ökológiai gazdaságot vezet. A szavazás ötlete viszont nem az ő fejéből pattant ki, hanem egyik agrárhallgató alkalmazottja, Dennis Buchmann ötlötte ki.

"Azt akartam, hogy az emberek újra közel kerülhessenek azokhoz az állatokhoz, amelyeket aztán megesznek" - magyarázta az okot. "Most már a disznó nem egy névtelen, becsomagolt kolbász. Inkább valami olyasmi ez, ami meghalt, hogy az emberek élhessenek" - fűzte hozzá.

A brandenburgi hizlalda vezetője az interneten zajló "kiszavazóshow" után a szavazóknak adja el a feldolgozott húsárut, a mellékelt címkén pedig nemcsak a tenyésztés helye olvasható, hanem rákerül az áldozat összes adata - születés, súly és egyebek -, valamint egy fénykép emlékezik meg a levágott röfiről.

Fotó: meinekleinefarm.org


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.