A mellékhelyiségre már nem jutott pénz

Vécéhiány miatt hagyta el férjét egy indiai asszony

Nem sikerült az alkalmi munkákból annyi pénzt összeszednie egy újdonsült férjnek, amennyiből illemhelyet lehetett volna építeni a meglévő házhoz, ezért az asszonyka lelépett urától.

2012.02.15 11:29MTI

Vécéhiány miatt hagyta el férjét egy feleség Indiában, ám a dolog végül jól sült el. A menyecske férje alkalmi munkákból él, és pénz híján nem tudott illemhelyet is építeni házához, amely egy faluban van.

Miután neje elhagyta, egy civil szervezet 10 ezer dollárnyi - 2,2 millió forint - összeggel jutalmazta meg az asszonyt bátor lépéséért, a férjet pedig vécé építésére késztette - eredménnyel. Az infrastrukturális fejlesztést a falu önkormányzata is segítette, a feleség pedig visszatért férjéhez - adta hírül a BBC.

Indiában több mint félmilliárd ember él alapvető higiéniai lehetőségek nélkül. Egyes államokban a parlamenti képviselőket megfoszthatják mandátumuktól, ha nem építtetnek vízöblítéses illemhelyet otthonukba a megválasztásukat követő egy éven belül. A hatóságok külön pénzalapokkal próbálják segíteni a lakossági vécéépítést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.