Hosszúkéz mindenhova elér?

Röplabdát nyelt a delfin, kosarassal akarták kiszedni belőle

Egy kosárlabdázót hívtak a röplabdát nyelt delfinhez - na persze nem a labdaérzéke miatt volt épp őrá szükség, hanem mert csak neki volt olyan hosszú a karja, ami befért az állat szájába.

2012.01.25 08:29ma.hu

Először csak játszott, mint minden más delfin szokott a labdával, de aztán egy váratlan pillanatban lenyelte a kínai Underwater World akváriumban élő Jiang Bo a röplabdát. Mivel a játék elzárta az emésztőrendszerét, nem maradhatott benn, ezért az akvárium vezetősége úgy döntött, megpróbálja egy kosárlabda-játékossal kiszedetni a labdát. Úgy ítélték meg, neki talán elég hosszú a keze a művelethez.

A Meng Da nevű sportoló neki is rugaszkodott, de végül fel kellett adnia, még a hosszú karjai ellenére sem érte el a labdát. Így aztán nem maradt más hátra, mint a drasztikus beavatkozás: egy lyukat fúrtak a labdába (a kivitelezés módját a The Sun című brit bulvárlap nem részletezte), majd egy madzag segítségével próbálták kirántani.

Az ötlet jónak tűnt, de a vékony zsinór elszakadt, úgyhogy másodszorra orvosi acélhuzallal láttak a feladatnak, amit végre eredményesen sikerült teljesíteni. A beavatkozás egyébként nem volt olyan vidám, mint amilyennek elmondva tűnik: az állatorvosokat igencsak szorította az idő, a művelet összesen három órán át tartott, amit a delfin altatásban vészelt át

"Most már kijelenthetjük, hogy Jiang Bo túlvan az életveszélyen, de tartós kezelésre lesz még szüksége. Most beállítjuk a diétáját" - mondta el a kórház egyik alkalmazottja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.