Csőbe húzta a vállalkozó a vámhivatalt is

Rejtettkamerás videó: mindenkit átvágott Klapka György!

Néhány hete döbbenetes videó hasított végig a világháló minden apró zugán, a szenzációra pedig mindenki ráharapott: Klapka György valamilyen titokzatos aranyszállítmányról beszélt.

2012.01.10 16:29ma.hu

Alig pár hete futótűzként terjedt szét az internet minden irányába egy titokzatos videó, amit valaki rejtett kamerával vett fel, a felvételen pedig a milliárdos vállalkozó, Klapka György beszél egy titokzatos aranyszállítmányról, amire senki nem teheti rá a kezét és nem szabad, hogy idő előtt kitudódjon. Még meg is fenyegeti a vele szemben ülő, a képen nem látható üzleti partnerét, hogy amennyiben a tervekbe bármi hiba csúszik, akkor az összes aranykészletet beolvasztatja és mandzsettagombot csináltat belőle.

A fenyegetés kétséget kizáróan hat, mert a partner mindent megígér és biztosítja a titoktartásról a köztudottan aranyban érdekelt üzletembert, épp csak egy dolog nem derül ki a videóból - a rejtett kamerás beszélgetések már csak ilyenek! -, hogy pontosan miféle aranyszállítmányról van szó, ami csak akkor kerülhet napvilágra, amikor már megérkezett.

Az esetnek külön pikantériát adott, hogy mindez alig pár nappal a vállalkozó exnejének, Mary Zsuzsinak a halála után pattant ki, az ellenlábasok tehát már joggal dörzsölhették a tenyerüket: na végre, Klapkának is leáldozott, most aztán rájár a rúd. Azon meg végképp nem lehet csodálkozni, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal érdeklődését is felkeltette a titokzatos felvétel, mindjárt nagy fogásra számítottak és fokozottan kezdtek figyelni minden kicsit is gyanús kamiont.

Csak az volt a fura, hogy a nagy vihar ellenére épp a főszereplő nem szól egy szót se. Beismerő vallomást nem is várt tőle senki, de már akkor gyanút kellett volna fogni, amikor cáfolattal vagy valamiféle magyarázattal sem állt elő a látszólag csempészárut illetően. Erre várni kellett még néhány napot, és most végre robbant a bomba: a videó valójában egy vadonatúj termékhez kapcsolódó reklámkampány része volt.

Klapka György nevéhez fűződik ugyanis egy bizonyos szénsavas almabor forgalmazása, amely a prémium kategóriába tartozik és nevében szerepel az arany. Noha a jó reklám egyik fő ismérve, hogy a láttán azonnal valamilyen termékre asszociál a vásárló, és ebben az esetben ez a titkos(nak látszó) videó kevéssé köthető össze azzal a bizonyos ciderrel, két dolgot mégsem lehet megkérdőjelezni.

Egyrészt az aranykereskedésről mégiscsak a többségnek Klapka György jut az eszébe és Klapkáról is az aranyra gondolunk, másrészt pedig vitathatatlan tény: az üzletember mindig is tudta, hogyan kell polgárt pukkasztani egy-egy meghökkentő reklámmal. Ezúttal is bejött neki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.