Csak ígérgetett az álklapka

Ifjabb Klapka Györgynek adta ki magát a csaló

Egy magát ifjabb Klapka Györgynek nevező ismeretlen férfi ellen folytat eljárást a rendőrség, aki hamis ígéretekkel pénzt csal ki az áldozataitól - közölte a BRFK csütörtökön az MTI-vel.

2010.10.21 12:44MTI

A közlemény szerint a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2009-ben és 2010-ben - magát ifjabb Klapka Györgynek bemutatva - a sértetteknek azt állította, hogy jól jövedelmező biztonsági őri állást tud ajánlani Klapka György cégének telephelyére, és az állás betöltéséhez szükséges erkölcsi bizonyítványokat készpénzért ki is váltja az érdeklődőknek.

A férfi a sértetteket minden esetben a Teve utcai rendőrségi székház épületének közelébe csalta, és ott azt a látszatot keltette, hogy készpénz ellenében az ott dolgozó ismerősén keresztül elintézi a szükséges bizonyítványok kiállítását.

Az így megszerzett készpénzzel, valamint azzal az ígérettel, hogy rövid időn belül visszatér a megszerzett bizonyítványokkal, a férfi mindig távozott a helyszínről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztályának vagyonvédelmi és korrupciós osztálya befolyással üzérkedés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ellene.

A rendőrség kéri, hogy akinek a sérelmére a férfi hasonló bűncselekményt követett el, s a férfivel vagy a bűncselekményekkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, tegyen bejelentést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.