Megpróbálták megmérgezni az aranyembert

Klapka Györgyöt csokoládéval akarták halálba küldeni

Egyenesen a halálba rohant volna az aranyember, ha annak idején hazatér Magyarországra - Klapka Györgynek éveken át halálos ítélet árnyékában kellett élnie!

2010.07.08 08:40ma.hu

Van egy történet, melyet még sosem mondott el Klapka György - A műkereskedő élete megjelent könyvben, de bizonyos részleteket nem közölt. Úgy érzi, csoda, hogy megérhette ezt a szép kort. Sokan kívánták ugyanis a halálát. Amikor lebukott az általa öt éven át irányított embercsempész banda, itthon halálra ítélte a bíróság anélkül, hogy itt lett volna.

Ezért is marad a nyolcvanas évek végáig Kelet-Berlinben. Ott sem volt a legjobb, hiszen bevonták a papírjait, amivel szabadon átjárhatott a berlini falon. Voltak azonban, akik mindenképp azt akarták: tűnjön el az élők sorából. Saját területükre akarták csalogatni, vagy trükkös módon megölni őt.

Egy alkalommal doboz bonbont kapott egy futártól, de mivel a kinti belügyminisztérium már figyelmeztette, ne fogadjon el semmit, aminek az eredetét nem ismeri, bevitte hozzájuk, és kiderült: mérgezett volt minden egyes csoki - mesélte Klapka György a Napi Ásznak.

Klapka György gyakrabban szerepel újra a médiában, mióta volt felesége, Mary Zsuzsi szinte naponta megjelent a sajtóban. Az énekesnő máig az "aranyember" telkén, de saját lakásban él, így az egykori házasok tudnak a másik mindennapjairól.

Közel két évvel ezelőtt valóságos nyilatkozatháború indult közöttük, amikor egy alkalommal Mary Zsuzsi azt mondta az egyik lapnak, ő Klapka garázsában lakik. Ezt a műkereskedő cáfolta, s azóta is gyakorta "üzengetnek egymásnak" a médián keresztül.

Klapka György az utóbbi időben főként aggódó nyilatkozatokat adott, nemcsak volt neje egészsége, de közös fiuk, a 23 éves Dennis állapota miatt is.

Az aranyember szerint ugyanis Mary Zsuzsi túl sokat iszik, és ebben sajnos követi őt a fiuk is. Dennis már elvonókúrán is járt, az édesapja viszont a teljes gyógyulásig nem engedi meg neki, hogy dolgozzon a boltjában.

Klapka Györgynek a saját egészsége miatt is aggódnia kell: nemrég veszélyes beavatkozást kellett végrehajtani a vállalkozón. Szabályozták a szívritmus-zavarát, miután egy EKG-vizsgálaton kiderült: baj van.

Altatásban leállították a szívét, és elektromos impulzusokkal újraindították. Az ő korában azért fennáll a veszélye, hogy rosszul sül el a dolog.

Némedi Mari örökbe fogadná Klapka fiát?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.