Kilenc életéből még hét maradt

Kétszer támadt fel a gázkamra után a halálra ítélt

Megkegyelmeztek az élni akarásáért annak a halálra ítélt macskának, amelyet senki nem akart a menhelyen örökbe fogadni. A cirmos kétszer is nyelvet öltött a halálra.

2012.01.06 11:29ma.hu

Ismét bebizonyosodott, hogy a macskáknak kilenc élete van, de három minimum: egy cicust kétszer próbáltak kivégezni, kétszer nyilvánították holtnak, de harmadszor is köszöni szépen, él és virul. Az amerikai, Utah állambeli kisállatot sintérek fogták be, miután láthatóan sehová sem tartozott, kóbor macskaként az utcán éldegélt.

Megpróbálták örökbe adni, de 30 napig senki nem vitte el, a helyi törtények értelmében pedig ennyi idő után a kóbor állatokat el kell altatni. Így hát az Andrea névre keresztelt, hosszúszőrű fekete macskát fehér mancsokkal és zöld szemekkel gázkamrába vitték - az állatvédő szervezetek egyelőre nem tudták elérni, hogy az állatok kivégzéséhez is a humánusabb, injekciós módszert használják -, és szén-monoxiddal elaltatták.

Mikor kivették a kamrából, teljesen élettelennek tűnt, de nem sokkal később mindenki nagy meglepetésére magához tért. A törvényt azonban nem lehet kijátszani, ezért a cicát másodszor is betették a gázba, utána pedig az elsőnél jóval alaposabban ellenőrizték, hogy tényleg kimúlt-e. A tisztviselők semmilyen életjelet nem érzékeltek, ezért ismét holtnak nyilvánították és egy hullazsákban hűtőkamrába tették.

Legnagyobb döbbenetükre viszont valamivel később ismét élve találták a szerencsétlen állatot, amely a mérgezés következtében sokat hányt és vészesen le is hűlt a hidegtől, de kétségtelenül élt. Ezután a menhely emberei úgy döntöttek, méltányolják a hihetetlen élni akarását, és nem próbálkoznak többször a megölésével, megvárják, hogy gazdira találjon.

Arra egyelőre nem találtak magyarázatot, hogyan élhette túl Andrea a gáz általi kivégzést, ráadásul kétszer is, hisz egy másik macska, amelyik vele együtt került a gázkamrába, már az első alkalom után kimúlt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.