Japán és kínai írásjeleket festenek a gyerekek

Elbűvölő képek: kalligráfiából versenyeznek a japán fiatalok

Idén 48. alkalommal került megrendezésre az új év tiszteletére az a verseny, amelyen évről évre a japán fiatalok összemérik ügyességüket és tudásukat a "szépírás" terén.

Türelem és ügyesség kell a kalligráfiaversenyen képgaléria

2012.01.05 16:29ma.hu / MTI

Csaknem háromezer résztvevővel rendezték meg a 2012-es év tiszteletére január 5-én a hagyományos Kalligráfia Versenyt Japán fővárosában, Tokióban.

Az idén 48. alkalommal lezajlott versenyen zömmel kisiskolások mutathatták be, mennyire ügyesen forgatják az ecseteket és saját magasságukkal szinte azonos papírlapra festhették fel a hagyományos japán és kínai írásjeleket.

A Nippon Budokan harcművészeti csarnokban egyúttal a közelgő Sárkány Évét is köszöntötték a versenyzők és a nézők.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.