Szétosztogatta zsákmányát a hajléktalan tolvaj

Gyerekeknek rabolt bankot a női Robin Hood

Azért rabolt bankot egy hajléktalan nő, hogy a megszerzett pénzt gyerekek között osztogassa szét. A modernkori női Robin Hood két rablás közt az őt szállító taxisnak dicsekedett el tettével.

2012.01.05 10:29ma.hu

Egy fegyverrel és egy papírcetlivel felszerelkezve masírozott be egy hajléktalan nő az egyik bostoni (USA) bankfiókba, a papíron ez állt: "kérem, tegye a pénzt a zsákba, fegyver van nálam, ne kezdjen kiabálni". Miután követelését teljesítették, a nő ahogy jött, úgy el is ment, bár zsákmánya nem volt túl jelentős, mindössze 652 dollár ütötte a markát.

A 30 éves, hajléktalan Jasmin Rivera ezt követően beült egy taxiba, azzal akart a következő bankfiókig eljutni. Gary Levinnak már az első percekben feltűnt a nő különös viselkedése, de igazán csak akkor döbbent meg, amikor a hátsó ülésen ülő Rivera váratlanul azt mondta: "Fogalmad sincs, mit tettem! Épp most raboltam ki egy bankot!" Aztán megosztotta a taxisofőrrel a tervét, miszerint további pénzintézeteket készül kirabolni.

"Arra gondoltam, valószínűleg beszedett valami kábítószert vagy hasonlót" - mesélte a férfi. "Elég ramatyul kezdtem érezni magam, miközben az jutott eszembe, hogy ez egy őrült, egy elmebeteg. Gondoltam, hogy van nála fegyver. Lehet, hogy engem is ki akar rabolni. Úgyhogy... elkezdtem pánikolni" - vallotta be.

"Vagy 40 különböző dolog futott át a fejemen. Az első gondolatom az volt, hogy csak jussak ki innen. Amikor egy ilyen helyzetbe kerülsz, az rohadt egy érzés... Olyan volt, mint valami mozifilm" - emlékezett vissza a rémült sofőr. De Rivera nem akarta bántani a sofőrt, csak kitetette magát az egyik parkban, Levin pedig azonnal tárcsázta a rendőrséget.

Amikor a járőrök megérkeztek, a nő épp a játszótéren lévő gyerekeknek osztogatta az egy dolláros bankjegyeket. A furcsa Robin Hoodot elfogták és pszichiátriai vizsgálat alá vetették, a következő bírósági tárgyalására január 17-én kerül majd sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.