Gyalog is hamarabb ért volna oda

"Csigarekord": 30 óra alatt ért autójával 90 kilométerre

Lassúsági rekordot döntött egy 82 éves férfi, aki a tőle 90 kilométerrel odébb élő lányához indult autóval, de 30 órán keresztül bolyongott, mire odatalált. Odüsszeiájának a rendőrség vetett véget.

2011.12.16 07:29ma.hu

A Londont elkerülő M25-ös körgyűrű még egy magabiztos ifjú vezetőnek is ijesztő lehet, ha nem ismeri a lejárókat, hát még egy 82 éves idős férfi számára, aki a zsúfolt úton elveszettnek érzi magát! A szédítő tempó helyett a komótos alsórendű utakat választotta hát, hogy eljusson a tőle 90 kilométerre élő lányához. Az átlagosan egy, de még kényelmesen is legfeljebb két órás utat azonban végül 30 óra bolyongás után sem sikerült megtennie.

Dennis Leighton hétfőn este indult el windsori otthonából, hogy Hazelhez menjen, aki Swanley Kentben él. Az utat a férfi többször is megtette már, így elviekben jól kellett volna ismernie. Pár órával később az aggódó családja jelentette be az eltűnését.

Fotó: Freedigitalphotos

Másnap délelőtt 11 óra 20 perc körül felbukkant az ezüstszínű Opel Astra egy térfigyelő kamera képén: a férfi akkor épp Dartfordban volt, nem egész 10 kilométerre lányától. A jelek szerint az egykori asztalos teljesen belegabalyodott a bonyolult londoni útvesztőbe és körbe-körbe furikázott.

Az ügyeletes rendőr a térfigyelő képe alapján értesítette a környékbeli rendőröket, mert így már biztosak voltak vele, hogy a férfi nem bűncselekmény áldozata lett, egyszerűen csak eltévedt, de az összefogás is csak szerda hajnalra, több mint 30 órával az eltűnése után hozott eredményt: a "zavart, de hálás" Leightont Dél-Londonban, kocsijában ülve találták meg.

A szomszédok a brit Metro újságnak elmondták, hogy az idős férfit kórházba szállították, ahol a kihűlése miatt szorult kezelésre a két, kocsiban eltöltött jéghideg éjszaka után. A rendőrség megerősítette, hogy az M25-ös autópálya vélhetően még inkább problémát okozott volna a bácsinak a bonyolult elrendezésével. Mr. Leighton a felesége, Audrey halála óta egyedül élt a windsori ikerház egyik felében, a rendőrség a kutatást ott kereste, ám kedden reggel bedeszkázott ajtókat talált - láthatóan hosszabb távollétre készült a férfi -, és a tejesüveg is érintetlenül állt a háza előtt.

A szomszéd elmondta, hogy nem volt szokatlan, hogy meglátogatja a lányát és júniusban született unokáját, ezért ezúttal sem gondolt senki semmiféle rosszra. Kalandja viszont felidézett egy épp tavaly karácsonykor történt másik esetet, amikor egy Mohammed Beliazrak nevű férfi három napig bolyongott, ő a repülőtéri hóviharnak esett áldozatául, amikor feleségével vakációzni indultak volna.

Csakhogy az erős havazás miatt lezárták a Heathrow repülőteret és átirányították a forgalmat a Gatwickre, ekkor tévedt el és képtelen volt nemcsak a másik repülőtérre, de haza is eljutni. A rendőrség karácsony napján talált rá az autójában, de a biztonsági kamerák alapján többször is megkerülte Berk, Buckingham és Oxford környékét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.