Megölte a támadó a hamvakat őrző asszonyt

Halott férjét védte, életével fizetett hősiességéért

Saját otthonában támadt rá az özvegyre egy betörő, az asszonynak az életébe került, hogy megpróbálta visszaszerezni a férje hamvait tartalmazó kézitáskát. Halála előtt annyit kért a rendőrségtől: találják meg férje maradványait.

2011.11.28 08:42ma.hu

42 évnyi házasság után veszítette el az Angliában élő Nellie Geraghty a férjét, hamvait pedig 17 éven keresztül őrizte nagy szeretetben és hűségben, mert Frankkel még életükben úgy határoztak: haláluk után összekeverik a hamvaikat és együtt fogják elszórni őket "valahol, ahol a család jónak látja". Csakhogy két betörő másképp alakította a terveket.

A 79 éves asszonyra egy sikátorban támadtak rá, kikapták a kezéből a kistáskát, amiben mindig magával hordta elhunyt férje hamvait. Az özvegy viszont mindenáron meg akarta védeni a számára felbecsülhetetlen értékű holmit, ezért akcióba lendült, megpróbálta visszaszerezni a táskát. Az egyik betörő azonban olyan erővel lökte a földre, hogy végzetes fejsérülést szenvedett.

Húga, a 67 éves Maureen Barrow elmondta, hogy a már dédnagymamává vált asszony az utolsó csepp erejével is küzdött a hamvakért, most a rokonok kérték a tolvajokat, hogy csak azt juttassák valahogy vissza, semmi más nem számít, de szeretnék teljesíteni az egykori házasok utolsó akaratát, együtt elszórni a földi maradványokat valahol.

"A 200 font, ami szintén a kézitáskában volt, semmit nem jelentett a nővérem számára, ellentétben a benne lévő hamvakkal" - fogalmazott a gyászoló testvér. "A pénzt szó nélkül odaadta volna nekik, semmi probléma nem lett volna. De a 17 éve halott férjéért harcolni kezdett."

A szerencsétlenül járt idős nő rendszeresen a lakásától nem messze lévő közkonyhából hordta haza az ebédjét, csütörtökön délelőtt is épp onnan tartott hazafelé, amikor az egyik szűk utcában rátámadtak. Amikor rátaláltak, a kézitáska füle még mindig a kezében volt, fején viszont súlyos sérülések látszottak, ezért azonnal kórházba szállították.

A brutális támadás és a cserbenhagyás megdöbbentette a családot. "Képtelenek vagyunk elhinni, hogy bárki is ennyire kegyetlen legyen. Csak 150 centis volt és majdnem 80 éves - hogy tehettek vele ilyesmit?" - panaszolta a húga. Nellie a kórházba szállítása után 36 órával belehalt a sérüléseibe.

"Mindig is attól félt, hogy egy napon ellopják tőle a táskát, amiben a hamvakat hordta, mert anélkül egy tappodtat sem tett meg" - folytatta a testvére. Az egykori szerelmesek a barátok szerint imádták egymást, és amikor Frank meghalt, felesége is valósággal elpusztult, már csak fizikailag volt élő. Ezért is ragaszkodott annyira ahhoz, hogy a hamvak mindig vele legyenek egy kis dobozkában, amit egy kék bársonytáskában őrizgetett.

A tolvajok számára ez nem több, mint értéktelen hamu, de a halott asszony családja számára nagyon sokat jelent. "Kérem, adják vissza, telefonáljanak nekünk vagy a rendőrségnek és hagyják ott valahol, hogy megtalálhassuk" - könyörgött Maureen.

Az egykori házaspárnak négy gyermeke született, közülük az egyik öt évvel ezelőtt rákban hunyt el. A rendőrség most egy 14 és egy 17 éves fiatalt tartóztatott le a gyilkosság gyanújával, majd óvadék ellenében szabadlábra helyezték őket, tárgyalásukra január 9-én kerül sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.