A patak vizével került a férfi torkába a vérszívó

Pióca élősködött a torkában, attól fulladozott

Megdöbbentő látvány tárult a vizsgálatot végző szakorvos elé, amikor egy férfi légzési panaszokkal és torokfájással kereste őt fel: az egyszerű munkásember torkába egy pióca fészkelte be magát.

2011.11.25 11:39ma.hu

Sokkoló látvány lehetett a kezelőorvos számára, amikor egy légúti panaszokkal hozzá forduló fiatal dél-nyugat-kínai fiú légcsövében egy igencsak eleven piócát fedezett fel. A 16 éves ifjú mezőgazdasági munkásként dolgozik a földeken, és elmondása szerint rendszeresen szoktak a közeli forrásból inni, nagy valószínűség szerint onnan került a torkába az élősködő.

A beszámolók szerint a csaknem tíz centis vérszívó nem azonos azzal a fajjal, amelyet orvosi célokra szoktak külsőleg használni, ennek ellenére Dr. Chen Bing szerint képesek arra, hogy életben maradjanak, ha befészkelik magukat az ember torkába vagy orrüregébe.

Ezt szedték ki a fiú légcsövéből (Fotó: YouTube)


Tao Jiayuan két hónappal ezelőtt érezte először, hogy valami nincs rendben a torkával, de eleinte édesanyja is a hagyományos kínai módszerekkel próbálta gyógyítani fiát, azt gondolván, hogy egyszerű meghűléssel küzd. Ám a tünetek - a nehéz légzés, a rekedtség, a torokfájás - nem akartak enyhülni, sőt, a tinédzser rohamos fogyásnak indult, emiatt úgy döntöttek, ideje felkeresni egy orvost.

Nem tartott sokáig, míg a vizsgálatok felderítették, hogy mi okozza a panaszokat, úgyhogy a fiút rögtön a műtőbe vitték és megszabadították a nemkívánatos élősködőtől. A sebészek később elmondták, hogy bár a fiúnak kellő adag érzéstelenítőt adtak be, a piócának meg se kottyant a kábító hatású szer, kifejezetten élénk és virgonc volt.

A piócák gyakoriak Kínában, mert különösen kedvelik a friss vizet, így nemcsak a forrásokban és patakokban lelhetők fel, hanem a rizsföldeken és a halastavakban is - ahol emberek ezrei dolgoznak naponta.

Figyelem! Megrázó videó!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.