Meglépett a felvásárló, elszaporodtak a vérszívók

Rettegés és undor: ellepték a várost a piócák

Jó üzletnek tűnt piócákat tenyészteni, amelyeket egy közelbe költözött vállalkozó jó áron vásárolt fel, ám a vérszívók váratlanul kiszabadultak és elszaporodtak a közeli termőföldön, a felvásárló pedig felszívódott.

2011.11.24 11:29ma.hu / MTI

Rettegésben tartják a dél-vietnámi Ho Si Minh-város néhány kerületének lakóit az elszaporodott piócák, amelyek egy korábbi felvásárló után maradtak a környéken és szaporodtak el elképesztő mértékben. A helyi lakók elmondása szerint a vérszívókat, amelyeket a hagyományos orvoslásban mindmáig használják, nagyjából egy évvel ezelőtt kezdte el felvásárolni igen jó áron egy kínai kereskedő felesége.

Az egyik vietnámi internetes lap úgy értesült, hogy a csúszómászók kilójáért 80-150 ezer vietnámi dong (886-1660 forint) közötti árat fizetett a nő a környékbeli tartományokból érkező tenyésztőknek, naponta több zacskónyi érkezett belőlük, többnyire éjszaka és motorkerékpáron érkeztek a szállítók.

Fotó: englishrussia.com


A helyiek is vérszemet kaptak és elkezdtek nadályt tenyészteni, saját otthonukban hoztak létre piócatenyésztő telepeket, ám egy véletlen folytán a felvásárló házában tárolt állatok kiszabadultak és szétszéledtek a közeli termőföldeken, ahol rohamos szaporodásnak indultak. Azt nem tudni, hogy emiatt vagy valami más okból, mindenesetre nem sokkal ezt követően a vállalkozónak is nyoma veszett, körülbelül egy hónappal ezelőtt.

A hatóságok csak hónapokkal a vállalkozás beindulása után szereztek tudomást a felvásárlótelep működéséről, akkor azonban azonnali felfüggesztésre szólították fel az asszonyt. Mostanra a kiszabadult piócák annyira elszaporodtak, hogy a hatóságok kemény erőfeszítései ellenére sem tudják megszüntetni az áldatlan állapotokat.

Hasonló vállalkozások az ország északi tartományaiban is működnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.