6,2 méteres gigászi szörnyet tartanak fogságban

Krokodillal törnek Guinness rekordra és világhírre

Az eddigi legnagyobb krokodilt sikerült három héten át tartó hajtóvadászat után elfogniuk egy Fülöp-szigeteki falu lakóinak, most a Guinness-bizottság hivatalos mérésére várnak.

2011.11.11 08:29ma.hu

Néhány hete adtunk hírt arról, hogy sikerült fogságba ejteni a Fülöp-szigetek rémét, egy több mint hat méteres krokodilt, három héten keresztül folyt ellene a hajtóvadászat, és a környék legádázabb gyilkosaként ismerték. Az első hírek még 6,4 méteres hosszúságról szóltak, ám időközben Adam Britton brit zoológus szakszerűen lemérte az állatot, eszerint "csak" 6,2 métert ér el a hossza.

Ám ezzel is bekerülhet a Guinness Rekordok Könyvébe, mivel az eddigi csúcstartó csupán 5,48 méterre nőtt meg, ha pedig a hivatalos mérések is igazolják Britton eredményeit, azzal nemcsak a gigantikus szörny, de Bunawan város is beírhatja nevét az egyik leghíresebb könyvbe. Érdekesség, hogy a most még rekorderként elismert, Cassius Clay nevét viselő krokodilt is Britton mérte meg.

A Guinness kiadója a weboldalán már jelezte, hogy a bejelentést tudomásul vette, hamarosan sor kerül a hitelesített mérésre is.
A szeptember elején elfogott hüllő legalább két ember - egy környékbeli halász és egy 12 éves kislány - halálát okozta, valamint neki tulajdonítják egy vízibivaly lemészárlását is.

Most naponta 500 látogatót vonz a faluba, ahol azért, hogy ne támadjon gusztusa a nézelődőkre, napi 17 kilogramm disznóhússal elégítik ki féktelen étvágyát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.