Nem cipőt akarnak

Krokodilok vadásznak emberre az árvizek sújtotta Thaiföldön

Thaiföldön több száz krokodil szabadult el bekerített élőhelyeikről az országot sújtó heves áradások következtében - adta hírül hétfőn a Bangkok Post című napilap.

2011.10.17 21:45MTI

Az újság értesülése szerint a monszun esőzések miatt vízzel elárasztott városokból számos telefonhívás érkezett a fel-felbukkanó krokodilok miatt egy hüllőkkel foglalkozó helyi szervezethez.

A kormány a probléma mielőbbi kezelése érdekében mintegy 7300 forintnak megfelelő összegű jutalmat tűzött ki minden egyes befogott krokodilért.

A hatóságok nem tudják pontosan megmondani, hogy összesen mennyi állat szabadulhatott ki, mivel számos krokodilfarm illegálisan működik. A hüllőket a délkelet-ázsiai országban főleg turistalátványosság gyanánt tartják vagy a kézitáskagyártók krokodilbőrrel való ellátása végett tenyésztik őket.

A környezetvédő hatóságok igyekeznek megnyugtatni a megriadt lakosságot. Mint hangsúlyozták, a szökevény hüllők többsége még fiatal és veszélytelen.



Thaiföldön 1995 óta nem voltak ilyen súlyos árvizek, mint most, a természeti csapás halálos áldozatainak száma háromszáz körülire tehető. Az árvizek összesen 2,3 millió embert sújtanak a délkelet-ázsiai országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.