Eltűnt és nem találják

Krokodil zsákmánya lett egy kamaszfiú Ausztráliában

Krokodil zsákmánya lett vasárnap egy fürdőző 14 éves fiú Ausztrália legészakibb vidékén, a Krokodil-szigeteken, Darwin városától 500 kilométerre keletre.

2011.02.20 17:49MTI

A fiú testvéreivel együtt egy békés tengeröbölben fürdött a szigetcsoport egyik kicsiny tagján, Milingimbi szigetén, amikor nyoma veszett, és nem kétséges, hogy egy krokodil ragadta el. A gyermek keresésére indított lakossági és rendőrségi akció eredménytelen maradt.

Évente átlagosan két embert falnak fel a helyiek által "salty"-nak nevezett sósvízi krokodilok, amelyek a 7 méteres hosszúságot és az egytonnás súlyt is elérhetik.

A főleg őslakosok lakta szigeteket még a holland felfedezők nevezték el a krokodilokról a 17. században – nem véletlen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.