Trópusi ciklon söpört végig a vidéken

Krokodilinvázió az áradások miatt Ausztráliában

Az Ausztrália trópusi északkeleti részét sújtó áradások sósvízi krokodilokat is magukkal sodortak az árvíz sújtotta területre - számolt be hétfőn egy helyi illetékes.

2010.12.27 16:46MTI

A Queensland állambeli Ingham városának közelében már valamelyest enyhült az árvízveszély, ám a helyiek közül többen észleltek krokodilokat a felduzzadt folyómedreken kívül is - számolt be Andrew Lancini, a Hinchinbrook megyei tanács polgármestere.

"Áradások idején gyakran kapunk jelentéseket krokodilokról. Akkor lennénk igazán meglepve, ha ez nem így lenne" - nyilatkozta Lancini az AFP hírügynökségnek.

A queenslandi partvidékre múlt szombaton csapott le a Tasha trópusi ciklon, majd az azt követő hatalmas esőzések az állam jelentős részén okoztak áradásokat. Az Inghamtől délre fekvő városok közül sokat teljesen elszigeteltek a külvilágtól.

Queensland állam kormánya katasztrófasegélyt biztosított néhány területnek és arra kérte a helyieket, hogy ne próbáljanak meg autóval keresztülhajtani az árvíz sújtotta területeken, miután az elmúlt két nap során összesen húsz embert kellett kimenekíteni a folyókból és patakokból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.