Külföldre menekítette az eltitkolt jövedelmét

Krokodil Dundee-t dollármilliós adócsalással vádolják

Hárommilliárd forintnak megfelelő összeggel tartozik az ausztrál adóhatóságnak Paul Hogan, a Krokodil Dundee című film sztárja, akit azzal vádolnak, hogy külföldi adóparadicsomokba menekítette eltitkolt jövedelmét.

2010.08.16 17:29MTI

A hetvenéves színész ellen évekkel ezelőtt indított nyomozást az Ausztrál Bűnügyi Bizottság (ACC), mert a feltételezések szerint több millió dollárt menekített offshore adóparadicsomokba.

A The Australian című helyi napilap birtokába jutott információk szerint az adóhatóság 37,6 millió ausztrál dollárnyi (7,3 milliárd forintnyi) eltitkolt jövedelem miatt indított nyomozást.

Számítások szerint, ha a színésznek az összeg után a legnagyobb, 40 százalékos adókulccsal kell majd adóznia, akkor legkevesebb 15 millió ausztrál dollárral, azaz 2,93 milliárd forinttal tartozik az adóhivatalnak, ráadásul az összeg jelentősen növekedhet, mert az adóelkerülés miatt még büntetést is kaphat.

A hatóság a színész 1987 és 2005 közötti bevételeit vizsgálja, amelyek jelentős része az 1986-ban bemutatott Krokodil Dundee című film forgalmazási jogaiból származik. Paul Hogan egyébként 1995 és 2002 között Amerikában élt és adót is ott fizetett. Az állítólagos tartozás a 2002-2005 közötti időszakra vonatkozik, amikor adózási szempontból nem volt tisztázott, hogy hol van a színész állandó lakhelye.

Krokodil Dundee elbánik az adóellenőrökkel is?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.