28 ezer kiskorú képét tárolta a gépén

"Olyan, mint a bélyeg" - gyermekpornózott a köztisztviselő

28 ezer gyermekpornóval kapcsolatos fotót, valamint kétszáz filmet találtak egy brit köztisztviselő számítógépén. Ő védekezésképp annyit mondott: olyan, mintha bélyeget gyűjtene.

2011.10.27 17:29ma.hu

Több, mint 28 ezer pedofil fotót, valamint 199 kiskorúakról vagy kiskorúakkal készített filmet találtak egy nagy-britanniai köztisztviselő számítógépében, ezeket mind az internetről töltötte le. Amikor lebukott, Steven Hawkins a hatóságoknak azzal védekezett: nem a szexuális vonzódás késztette ezeknek a fájloknak a megszerzésére, ezt ő úgy éli meg, mint más a bélyeg- vagy érmegyűjtést.

A bíróság azonban nem így élte meg, a bíró megfogalmazása szerint "ez a szenvedély igazán távol áll a bélyeggyűjtéstől", ezért egy év börtönnel "jutalmazták" az 1997 óta gyarapodó gyűjteményt. A legutóbbi filmet egyébként épp a rajtaütést megelőző napon töltötte le a pedofil köztisztviselő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.