Az utolsó utáni pillanatban leplezték le a férfit

A gyermekközpont adott gyereket a visszaeső pedofilnak!

Szörnyű hiányosságokra derült fény egy angliai gyermekközpontban: a többszöri környezettanulmányok és helyszíni ellenőrzések során sem jöttek rá, hogy valójában egy pedofilhoz helyeznék ki a gyereket!

2011.05.10 18:29ma.hu

Több mint egy éves eset került a hét elején napvilágra: a hatóságok egészen mostanáig mélyen titkolták a hivatali szabályok elképesztő hiányosságait.

Az 50 éves David Mason 2009-ben bukott le, amikor már a kezei között volt egy örökbefogadásra váró kisfiú, a gyermekvédelmi központ munkatársai pedig még csak nem is gyanakodtak a láthatóan gyermekszerető férfi láttán.

Masont 1982-ben ítélték el először, a hírek nem térnek ki a büntetés idejére, de az biztos, hogy miután kiszabadult a börtönből, a hatóságoknál azzal jelent meg, hogy súlyos amnéziában szenved és nemcsak a saját nevét és adatait felejtette el, de az iratait is elveszítette. Így maga a hivatal adott a kezébe teljesen új személyazonosságot, amivel ő új életet akart kezdeni.

2009-ben jelentkezett egy gyermekvédelmi központnál, ahol örökbefogadó szülőkre vártak a kicsik, a hivatal dolgozói pedig a szokott módon néhány alkalommal meg is jelentek Mason lakásában, hogy környezettanulmányt végezzenek. Mivel semmi szokatlant nem találtak, kiközvetítettek egy kisfiút hozzá.

Megdöbbentő módon még ezt követően sem gyanakodtak semmire, a rendőrség kezdett nyomozásba, amikor több friss pedofil-esetről kaptak bejelentést. Az ujjlenyomatok alapján már nem volt nehéz kideríteni, ki volt "előző életében" az "amnéziás" férfi.

Az eljárás során Mason bevallotta, hogy összesen 24 alkalommal követett el visszaélést 5 és 14 év közti gyermekek ellen.

2009 decemberében megkezdte második, szintén ismeretlen idejű börtönbüntetését, ám a hatóságok egészen mostanáig teljes titokban tartotta a történteket. A sajtónak a hét elején a brit Legfelsőbb Bíróság hozta a tudomására a szörnyű tévedést.

A Mason-ügy hatására a nevelőszülők ellenőrzésébe számos módosító intézkedést iktattak be, és azóta sokkal szigorúbban ellenőrzik, kihez kerülnek a kiskorúak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.